Gå till hemsidan
EUIPO
Skydda dina varumärken och mönster i Europeiska unionen.

Skydda dina immateriella rättigheter i EU

Menu

Värde

Stärk ditt varumärkes värde

Ett registrerat varumärke är ett sätt att återge den investering som du har gjort i ditt varumärke. Det här värdet kan öka och minska beroende på marknadskrafterna och hur framgångsrikt ditt företag och produkterna är. Ditt varumärke kan omfattas av revision – varumärkets värde ingår i företagets tillgångar. Varumärken kan licensieras, säljas eller utvecklas som en säkerhet.

Ett av de mest värdefulla varumärkena idag är Apple. Det har växt tack vare att man har skyddat och utvecklat de immateriella rättigheterna: varumärken, formgivningar, upphovsrätt och patent.

Framgångsrika företag utvecklar sina immateriella rättigheter redan från första dagen. Om du vill lyckas med dina innovationer behöver du inte vara någon stor aktör, du behöver bara veta hur man ska växa.

 

Framgångscykeln

Framgång föder framgång. Innovativa företag bygger upp portföljer med immateriella rättigheter för att skydda och utveckla sina konkurrensfördelar. Deras landvinningar och de tillhörande rättigheterna gynnar samhället i stort.

 

Att förvalta kreativiteten är nyckeln för den som vill tjäna pengar på sina innovationer.

"Många ger upp när det känns som om allting är emot dem, men det är då man ska satsa ännu lite hårdare. Jag brukar jämföra med när man springer ett lopp. Det kanske känns som om man inte klarar att fortsätta men om man bara tar sig förbi smärttröskeln kommer man att se målet och nå ända fram. Ofta finns det en lösning bara på andra sidan hörnet."

James Dyson, grundare till företaget Dyson

Sidan senast uppdaterad 22-09-2017
Vi använder kakor på vår webbplats för att stödja tekniska funktioner som förbättrar din användarupplevelse. Vi använder också analysverktyg. Klicka för mer information