Gå till hemsidan
EUIPO
Skydda dina varumärken och mönster i Europeiska unionen.

Skydda dina immateriella rättigheter i EU

Menu

EasyFiling

Ansök om ett EU-varumärke genom formuläret för EasyFiling

Med detta formulär kan små och medelstora företag och enskilda personer med hemvist i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ansöka om EU-registrering av ett ordmärke eller figurmärke.

Under detta förfarande kommer du att tillhandahålla ditt varumärke, identifiera de varor och tjänster du vill skydda och du kommer att kunna bedöma om innehavare av liknande varumärken skulle kunna ifrågasätta din ansökan.

Fyra kontroller innan du börjar

Observera att varumärkesansökningar kan avslås. I detta fall görs ingen återbetalning. De flesta ansökningar avslås antingen för att någon annan har kommit först med ett identiskt eller liknande märke, eller för att märket inte uppfattas som särskiljande. För att öka sannolikheten för en smidigt utförd ansökan bör du se den här videon:

Starta ansökan

Vad ett EU-varumärke kan/inte kan vara

Vad tänker du sälja/producera/distribuera?

Finns det redan någon annan som använder samma eller ett liknande varumärke?

Betyder ditt varumärke något inom Europeiska unionen?

Den vägledning vi här erbjuder är inte avsedd som juridisk hjälp. Om du föredrar att få juridiskt stöd, kan du gå till våra juridiska ombuds databas.

Behöver du mer hjälp under inlämningsförfarandet? Du kan chatta med EUIPO:s informationscentral, mellan måndag och fredag (8.30 till 18.30 MET).

Sidan senast uppdaterad 02-02-2021
Vi använder kakor på vår webbplats för att stödja tekniska funktioner som förbättrar din användarupplevelse. Vi använder också analysverktyg. Klicka för mer information