Gå till hemsidan
EUIPO
Skydda dina varumärken och mönster i Europeiska unionen.

Skydda dina immateriella rättigheter i EU

Menu

DesignEuropa Awards 2021

DesignEuropa Awards, som nu är inne på sin tredje omgång, belönar framstående arbete inom formgivning och hantering av formgivning som utförts av innehavare av registrerade gemenskapsformgivningar.

Tävlingen, som anordnas av EUIPO vartannat år, består av två kategorier som är öppna för ansökningar och nomineringar: priset för små och nystartade företag och industripriset. Det särskilda hederspriset är avsett för formgivare som under sin karriär utfört ett omfattande arbete och som haft stor betydelse för formgivningsyrket.

DesignEuropa Awards 2021 presenteras i samarbete med det nederländska ekonomi- och klimatministeriet och Benelux byrå för immateriell äganderätt. Prisutdelningen för DesignEuropa Awards äger rum den 19 oktober 2021 i Eindhoven och sammanfaller med den nederländska formgivningsveckan (16–24 oktober). DesignEuropa Awards är nu inne på sin tredje omgång. Den första prisutdelningen hölls i Milano (Italien) 2016 och den andra i Warszawa (Polen) 2018.

 

Några röster om priset

”Det är en ära för mig att stå här ... formgivning kan också göra stor skillnad i en bransch som vår och den får nu erkännande över hela världen.”

Sara Clement, ledande industriell formgivare vid Marcus Pedersen, vinnare av DesignEuropas pris för små och nystartade företag 2018.

”Vi vill tacka EUIPO för att ni underlättar för oss så att vi kan koncentrera oss på att ta fram fantastiska produkter i stället för på byråkrati.”

Magnus Welander, vd och ordförande för Thule Group, vinnare av DesignEuropas industripris 2016.

”Vi var imponerade av standarden och kvaliteten på de sökande – konkurrensen var mycket hård.”

Luisa Bocchietto, ordförande för World Design Organization och juryordförande för DesignEuropa 2018.

”Under hela mitt yrkes- och företagarliv, som sträcker sig över mer än 50 år, har jag alltid försökt konstruera och skapa unika och särpräglade formgivningar och produkter. Mot bakgrund av detta anser jag att EUIPO:s arbete med varumärkesskydd är av största vikt för varje formgivare.”

Giorgetto Giugiaro, formgivare och grundare av Italdesign-Giugiaro, vinnare av DesignEuropas hederspris 2016.

Sidan senast uppdaterad 22-09-2021
Vi använder kakor på vår webbplats för att stödja tekniska funktioner som förbättrar din användarupplevelse. Vi använder också analysverktyg. Klicka för mer information