Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Pot do registracije

Lastništvo registriranega modela vam in vašim konkurentom jasno kaže, kaj je bilo oblikovano in kdaj. Pravico lahko obnavljate do 25 let in lahko postane ikona vašega podjetja. Vaš model je vaš podpis intelektualne lastnine.

 

Dober model je dodana vrednost, ki postane resničnost z registriranim modelom Skupnosti.

 

Na obrazcu za prijavo so bistveni trije podatki

  • Lastništvo – vsak posameznik ali podjetje je lahko imetnik registriranega modela Skupnosti. Podatki se javno objavijo in morajo biti posodobljeni, tako da ni nobenih dvomov glede tega, kdo je lastnik modela.
  • Kaj je lahko registrirani model Skupnosti? – to mora biti jasno predstavljeno
  • Model in njegov izdelek ali izdelki – to mora biti jasno opisano, po možnosti z izrazi iz mednarodno sprejete Locarnske klasifikacije izdelkov. Če navedbe izdelka ni mogoče najti v Locarnski klasifikaciji, lahko naši preizkuševalci zahtevajo, da navedete naravo in namen zadevnega izdelka ali da spremenite njegovo navedbo.


Vložite prijavo za model Skupnosti na spletu že za 350 EUR

Registrirajte svoj model
hitro in preprosto

Vložite prijavo na spletu 

* Priporočamo vam, da prijavo za model vložite na spletu z orodjem za elektronsko prijavo registriranega modela Skupnosti. Spletno orodje ponuja številne prednosti. Vložitev prijave po faksu ni priporočena, ker se lahko kakovost prikaza videza modela ali modelov med prenosom ali prejemanjem v uradu poslabša.
Poleg tega morate vedeti, da obdelava prijav, poslanih po faksu, traja do enega meseca dlje. Razlog je v tem, da čakamo do en mesec (od dneva prejetja faksa) na potrditveno kopijo, preden se začne nadaljnja obravnava prijave. Po preteku tega obdobja nadaljujemo s preizkušanjem na podlagi dokumentacije v spisu.

Izkoristite lahko možnost plačila nižjih pristojbin, če v eni prijavi vložite prijavo za več modelov istega ali podobnega tipa izdelkov.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.