Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Menu

Vrednost

Gradite vrednost svoje blagovne znamke

Če imate registrirano znamko, to ponazarja, da vlagate v pravni vidik lastne blagovne znamke. Ta vrednost lahko naraste in pade, odvisno od tržnih sil ter uspeha vašega podjetja in njegovih izdelkov. Vaša znamka je lahko predmet revizije, njena vrednost je del premoženja vašega podjetja. Znamke se lahko licencirajo, prodajo ali razvijejo kot poroštva.

Danes je ena najdragocenejših blagovnih znamk na svetu Apple. Zrasla je, ker je uspešno zaščitila in razvijala svojo intelektualno lastnino: znamke, modele, avtorske pravice in patente.

Uspešna podjetja svojo intelektualno lastnino razvijajo od samega začetka. Če želite uspešno uvajati novosti, ni treba, da ste veliki, samo znati morate rasti.

 

Krog uspeha

Iz uspeha se rojeva uspeh. Inovativna podjetja oblikujejo portfelje pravic intelektualne lastnine, s katerimi varujejo in razvijajo svojo konkurenčno prednost. Njihovi dosežki in te pravice koristijo družbi na splošno.

 

Upravljanje ustvarjalnosti je ključ do unovčenja inovacij.

»Veliko se jih vda, ko se jim zdi, da se je ves svet zarotil proti njim, vendar je to trenutek, ko se je treba še bolj potruditi. Kot na primer pri teku. Zdi se vam že, da ne morete več, a nato presežete bolečinski prag, vidite cilj in vse je v redu. Rešitve se pogosto skrivajo takoj za vogalom.«

James Dyson, ustanovitelj podjetja Dyson

Stran je bila nazadnje posodobljena 22-09-2017
Na našem spletišču uporabljamo piškotke v podporo tehničnim funkcijam, ki izboljšujejo vašo uporabniško izkušnjo. Prav tako uporabljamo orodje za spletno analitiko. Za več informacij kliknite tukaj