Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Menu

Registracija

Če želite dostopati do uporabniškega območja User Area pri uradu EUIPO, morate registrirati svoje podatke. Za vstop kliknite gumb „Prijavite se“ v zgornjem desnem kotu zaslona in sledite navodilom.

 
 • Zakaj se moram prijaviti?

  Vaš račun v uporabniškem območju urada EUIPO vam omogoča dostop do najrazličnejših spletnih storitev, ki neregistriranim uporabnikom niso na voljo. Ena od prednosti je možnost nastavitve opomnikov in ustvarjanja podprofilov.

  Pri nekaterih storitvah, kot so finančne transakcije, je treba vnesti osebne podatke. Prijava v sistem uporabnikom zagotavlja varne protokole za njihove shranjene podatke.

  Prav tako se je treba prijaviti, če želite prenesti dokumente iz določenega spisa.

 • Ali ste že kdaj vložili prijavo pri uradu EUIPO?

  Uporabnikom, ki so pri Evropskem uradu za intelektualno lastnino (EUIPO) že vložili prijavo, je bila dodeljena identifikacijska številka. Ko se prvič prijavljate, ne pozabite vnesti te številke, da se bodo tako vsi spisi, povezani s to številko, pojavili na nadzorni plošči vašega uporabniškega območja.

 • Podatki o uporabniku

  Obstajata dve vrsti uporabnikov: „podjetje ali posameznik“ in „zastopnik“. Če ne spadate v nobeno od predlaganih kategorij, izberite možnost „podjetje ali posameznik“. S tem boste dobili poln dostop do vseh funkcij v uporabniškem območju.

 • Aktiviranje računa

  Ob prijavi morate vnesite e-poštni naslov, na katerega želite prejeti aktivacijsko kodo.

  Ko boste izpolnili vsa obvezna polja na prijavnem obrazcu, boste prejeli elektronsko sporočilo z vašo aktivacijsko kodo. Sledite navodilom za dokončanje postopka aktivacije in se nato prijavite v svoje uporabniško območje urada EUIPO.

  Če ste pri uradu že kdaj vložili prijavo, boste elektronsko sporočilo z aktivacijsko kodo prejeli na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob prvi izdaji vaše identifikacijske številke pri uradu. Če e-poštnega naslova niste navedli, vas prosimo, da nam posodobljene podatke pošljete po faksu, da bomo lahko ustvarili vaš račun.

  Če ste nov uporabnik, boste identifikacijsko številko EUIPO prejeli le, ko boste vložili prijavo za blagovno znamko Evropske unije ali registrirani model Skupnosti oziroma če boste vložili ugovor, ne pa ob registraciji računa.

 • Dodatne informacije

  Uporabniško ime

  Uporabniško ime mora imeti od osem do 20 malih črk latinične abecede (a–z). Vsebovati mora vsaj eno števko (0–9).

  E-poštni naslov

  Urad EUIPO bo opozorilna sporočila in obvestila pošiljal na ta naslov (če je bila izbrana možnost prejemanja sporočil v uporabniškem območju User Area). Opozorilno elektronsko sporočilo se pošlje zgolj v vednost in ni uradno obvestilo urada. V svojem predalu za sporočila v uporabniškem območju morate redno preverjati, ali ste prejeli nova sporočila urada.

  Pogoji za nastavitev gesla

  Geslo mora vsebovati najmanj osem znakov latinične abecede. Vsebovati mora vsaj eno števko (0–9). Geslo ne sme biti enako vašemu uporabniškemu imenu. V geslu ne uporabljajte ponovljenih znakov (npr. 111), zapovrstnih znakov (npr. 123, abc) ali posebnih simbolov (npr. #, *). Primeri sprejemljivih gesel: MisliNaIzjave1980, Ju3Je5Ek, varno1je2to3.

  Način komunikacije

  Zelo priporočljivo je izbrati možnost prejemanja sporočil v uporabniškem območju User Area. V tem primeru upoštevajte, da bo urad EUIPO vsa sporočila poslal v vaše uporabniško območje. Če ste izbrali možnost prejemanja opomnikov na svoj elektronski naslov, upoštevajte, da se to opozorilno elektronsko sporočilo pošlje zgolj v vednost in ni uradno obvestilo urada (EX‑19‑1). V svojem predalu za sporočila v uporabniškem območju morate redno preverjati, ali ste prejeli nova sporočila urada (pogoji uporabe uporabniškega območja).

  Združenje

  Če želite registrirati račun za združenje zastopnikov, je treba v prijavni obrazec vnesti vse podatke v zvezi z združenjem. Podatke o združenju lahko spremenite pod zavihkom „Možnosti“ v uporabniškem območju.

  Pravna oblika

  Če želite registrirati račun za podjetje in hočete, da se v uradnih objavah pojavlja pravna oblika vašega podjetja (d. o. o., d. d. itd.), morate to navesti v polju „Ime podjetja“ in polju „Pravna oblika“.

  Ekonomska povezava

  Če želite registrirati račun za „predstavnika zaposlenih“, se bo pojavilo okence „Ekonomska povezava“. Če ste neposredno zaposleni pri prijavitelju, vam okenca ni treba odkljukati, zadostuje že, če navedete svoje ime in priimek. Če pa delate v podjetju, ki ima resno in dejansko poslovalnico v Evropski uniji (EU) ter ima ekonomske povezave s prijaviteljem, ki nima sedeža v EU, morate izbrati to možnost in vnesti podatke o svojih ekonomskih povezavah ter imenu zadevnega podjetja.

Stran je bila nazadnje posodobljena 24-02-2018
Na našem spletišču uporabljamo piškotke v podporo tehničnim funkcijam, ki izboljšujejo vašo uporabniško izkušnjo. Prav tako uporabljamo orodje za spletno analitiko. Za več informacij kliknite tukaj