Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Menu

Nazaj v glavni center za pomoč

Zastopniki

Prijavitelj, ki v Evropski uniji nima stalnega prebivališča ali glavne poslovne enote ali resnične in dejanske poslovalnice, mora imeti poklicnega zastopnika. Seznam zastopnikov je na voljo na spletišču urada EUIPO.

Prijavitelj, ki ima stalno prebivališče ali glavno poslovno enoto ali resnično in dejansko poslovalnico v Evropski uniji, lahko svoje interese zastopa sam ali imenuje zastopnika.

Če je zastopnik že kdaj vložil prijavo pri uradu EUIPO, mu je urad določil identifikacijsko številko zastopnika. Če jo poznate, jo uporabite, kadar se zahteva. Sicer boste morali predložiti vse potrebne podatke o zastopanju. Novi zastopnik je lahko pravnik ali zaposleni v vlogi zastopnika.

 
  • Pravnik

    Pravnik mora imeti ustrezne kvalifikacije, pridobljene v državi članici EU, in pravico do delovanja v državi članici kot zastopnik v zadevah, povezanih z znamkami in modeli. Poleg tega mora imeti sedež svojega delovanja v Evropski uniji. Pravnik je lahko član obstoječega združenja zastopnikov, v tem primeru naj uporabi identifikacijsko številko združenja.

    Opomba: V skladu s poljsko zakonodajo poljski pravniki ne morejo biti imenovani kot zastopniki pri e-prijavah za znamko Skupnosti.

  • Zaposleni v vlogi zastopnika

    Če je prijavitelj neposredni delodajalec zaposlenega v vlogi zastopnika, zadostuje predložitev njegovega imena in priimka. Če je zaposlen v podjetju ( z resnično in dejansko poslovalnico v EU), ki ima ekonomske povezave s prijaviteljem, je treba predložiti podatke o naravi teh povezav in ime podjetja.

Stran je bila nazadnje posodobljena 14-01-2019
Na našem spletišču uporabljamo piškotke v podporo tehničnim funkcijam, ki izboljšujejo vašo uporabniško izkušnjo. Prav tako uporabljamo orodje za spletno analitiko. Za več informacij kliknite tukaj