Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Menu

Novice

marec 16, 2020 O EUIPO

Novosti, povezane z virusom covid-19: ukrepi, uvedeni po razglasitvi izrednih razmer v Španiji


 

Španska vlada je 14. marca zaradi širjenja virusa covid-19 po Španiji razglasila izredne razmere. Ukrepi, razglašeni s kraljevim odlokom 463/2020, vključujejo tudi omejitev gibanja, kar pomeni, da smejo državljani in prebivalci Španije domove zapuščati samo v točno določenih okoliščinah, na primer za nakup hrane in zdravil.

Zato je izvršni direktor urada EUIPO konec tedna odobril aktivacijo protokola o neprekinjenem poslovanju urada, tako da od ponedeljka, 16. marca, vsi uslužbenci urada EUIPO delajo od doma. Namen tega ukrepa je zaščititi zdravje in varnost osebja, interesnih skupin in širše skupnosti.

Za zagotavljanje neprekinjenih storitev za uporabnike so bili uvedeni ukrepi; kolikor je v teh okoliščinah mogoče, se poslovanje urada EUIPA nadaljuje kot običajno. V uradu bomo še naprej sprejemali, preizkušali in objavljali prijave za blagovne znamke in modele ter pošiljali sporočila in določali roke. Biltene bomo še naprej objavljali kot običajno.

Objavljen je bil sklep izvršnega direktorja, s katerim se vsi roki podaljšajo do 1. maja 2020. V praksi to pomeni, da se roki podaljšajo do ponedeljka, 4. maja, ker je petek, 1. maja, državni praznik.

Naš informacijski center in službe druge ravni bodo še naprej delovali kot običajno ter sprejemali poizvedbe po telefonu ali e-pošti.

Prizadevamo si, da bi svojim uporabnikom tudi v tem obdobju zagotavljali najboljše storitve; na spletnem mestu in prek kanalov družbenih medijev bomo redno objavljali novosti.

Uporabnike tudi obveščamo, da bo sedež urada do nadaljnjega zaprt, obiskovalcev ne bomo sprejemali, vsi dogodki, načrtovani na uradu, pa so preloženi.


 
Na našem spletišču uporabljamo piškotke v podporo tehničnim funkcijam, ki izboljšujejo vašo uporabniško izkušnjo. Prav tako uporabljamo orodje za spletno analitiko. Za več informacij kliknite tukaj