Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Menu

Kako v prijavo vnesti več kot 10 modelov?

Pri vlaganju prijave za registrirani model Skupnosti je dobro vedeti, da lahko v eno prijavo vnesete več kot 10 modelov z istimi osnovnimi podatki.

Modeli z istimi osnovnimi podatki so tisti, ki se nanašajo na isto vrsto proizvodov in so uvrščeni v isti razred Locarnske klasifikacije, ki je mednarodna referenca za razvrščanje industrijskih modelov.

Združeno prijavo za več modelov hkrati lahko prikličete s klikom na gumb „Novo" v razdelku „Informacije o modelu(-ih)" v svoji prijavi.

Razdelek 'Informacije o modelu(-ih)'

Odprlo se bo okence, v katerem lahko izberete, ali želite vnesti več kot en model. Kliknite možnost „Da" in vnesite število modelov (od 1 do 10). Sistem iz varnostnih in funkcionalnih razlogov ne dovoljuje vnosa več kot 10 modelov naenkrat. Za vnos več kot 10 modelov morate ponoviti spodaj opisane korake.

Nato morate v skladu z Locarnsko klasifikacijo izbrati vrsto proizvodov, na katere se nanašajo vaši modeli. Ne pozabite, da morajo vsi modeli, ki jih želite zaščititi z eno samo prijavo, spadati v isti razred Locarnske klasifikacije.

Sedaj lahko naložite prikaze svojih modelov, in sicer največ sedem za posamični model ter tri dodatne nezaščitene prikaze. Kliknite na gumb „Prebrskaj", izberite želeni spis in nato kliknite „Naloži". Lahko uporabite tudi funkcijo „povleci in spusti" za tridimenzionalne dinamične prikaze v naslednjih oblikah: OBJ, STL in X3D. Če želite informacije o sprejetih vrstah datotek in njihovi največji dovoljeni velikosti, si oglejte našo stran o priponkah.

Prikaz modela

Ko ste naložili 10 modelov, kliknite gumb „Shrani" in nato ponovno gumb „Novo".

S klikom na gumb „Shrani" se bo prikazal seznam vseh modelov in njihovih prikazov, ki ste jih naložili. Posamezne vnose v preglednici lahko ponovno odprete, vnesete vanje spremembe ali jih izbrišete.

Razdelek 'Informacije o modelu(-ih)'

Pogosto zastavljena vprašanja o drugih vidikih spletišča si lahko preberete na naši spletni strani za pomoč uporabnikom.

Stran je bila nazadnje posodobljena 24-02-2018
Na našem spletišču uporabljamo piškotke v podporo tehničnim funkcijam, ki izboljšujejo vašo uporabniško izkušnjo. Prav tako uporabljamo orodje za spletno analitiko. Za več informacij kliknite tukaj