Nazaj na domačo stran
EUIPO
Zaščitite svoje znamke in modele v Evropski uniji

Zaščitite svojo intelektualno lastnino v Evropski uniji

Menu

 

Dostopnost

Od januarja 2010 naprej morajo vse nove spletne strani evropskih institucij imeti obliko, ki je v skladu s smernicami ravni AA za dostopnost spletnih vsebin (WCAG) 2.0.

Cilj spletne dostopnosti je vsem uporabnikom omogočiti enak dostop do informacij in funkcij na spletu. Natančneje to pomeni, da lahko vsi ljudje, invalidne in neinvalidne osebe, dojemajo in razumejo splet, krmarijo po njem in vplivajo nanj.

V skladu s Konvencijo Združenih narodov o pravicah invalidnih oseb, katere podpisnica je tudi Evropska unija, so invalidi ljudje z dolgotrajnimi telesnimi, duševnimi, intelektualnimi ali senzoričnimi okvarami, ki jih v povezavi z vedenjskimi ali okoljskimi ovirami lahko omejujejo, da bi enako kot drugi polno in učinkovito sodelovali v družbi.

Internetni uporabniki lahko naletijo na težave pri uporabi spleta zaradi različnih vrst invalidnosti, funkcijskih omejitev, okoljskih dejavnikov ali tehnoloških zadev:

  • invalidne osebe: vidne, slušne, telesne, kognitivne;
  • starejše osebe, nizka stopnja pismenosti, drugi;
  • s tehnologijo povezane omejitve ali nezdružljivost: brskalniki, programska okolja, naprave, mobilni splet;
  • okoljski dejavniki: kraj, osvetljenost, hrup, počasna povezava.

Vir: Evropska komisija – Vodnik za posredovalce informacij

Iz tehničnih razlogov s smernicami WCAG 2.0 niso združljive naslednje strani:

  • strani, ki vsebujejo videoposnetke;
  • spletni obrazci.
Stran je bila nazadnje posodobljena 13-02-2019
Na našem spletišču uporabljamo piškotke v podporo tehničnim funkcijam, ki izboljšujejo vašo uporabniško izkušnjo. Prav tako uporabljamo orodje za spletno analitiko. Za več informacij kliknite tukaj