Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Listă de control

Am rezumat succint toate criteriile de care trebuie să țineți seama înainte de a vă depune cererea.

 

Strategia dumneavoastră

Ați elaborat o strategie de protecție a desenului sau modelului dumneavoastră industrial?

Da

Nu

Doresc să verific

verificare
Doriți să publicăm desenul (desenele) sau modelul (modelele) dumneavoastră industrial(e) imediat după înregistrare? verificare

În funcție de strategia dumneavoastră, aveți posibilitatea de a solicita, atunci când depuneți o cerere de înregistrare a desenului sau modelului dumneavoastră industrial, ca publicarea acestuia să fie amânată pentru o perioadă de 30 de luni de la data depunerii cererii sau, dacă se revendică prioritatea, de la data de prioritate.

Amânarea publicării vă permite să păstrați confidențialitatea cu privire la desenul sau modelul dumneavoastră industrial, bucurându-vă în același timp și de beneficiile înregistrării. Această opțiune este una dintre cele mai valoroase pentru anumite sectoare economice în care se produc schimbări rapide, cum ar fi designul vestimentar. Perioada de confidențialitate vă permite să vă dezvoltați în continuare strategia de marketing sau să finalizați pregătirile în vederea producției, împiedicând concurența să aibă cunoștință de desenul sau modelul dumneavoastră industrial.

La momentul depunerii cererii trebuie să achitați o taxă de amânare. În cazul unui depozit multiplu, puteți alege să solicitați amânarea numai pentru o parte din desenele și modelele industriale, nu pentru întregul set. Citiți despre cum să vă publicați desenul sau modelul industrial.

 

Ce poate constitui un desen sau model industrial comunitar înregistrat

Ați examinat concurența?

Da

Nu

Doresc să verific

verificare
Desenul sau modelul dumneavoastră industrial este nou? Desenul sau modelul dumneavoastră industrial are caracter individual? verificare
Ați pregătit reprezentarea grafică a desenului sau modelului dumneavoastră industrial? verificare
 

Desenul sau modelul industrial și produsul (produsele) aferent(e)

Știți cărui produs din Clasificarea de la Locarno i se aplică desenul sau modelul dumneavoastră industrial?

Da

Nu

Doresc să verific

verificare
Dacă doriți să depuneți o cerere pentru mai multe desene și modele industriale, aparțin toate aceleiași clase? verificare
 

Dreptul de proprietate

Va trebui să ne oferiţi informaţii exacte referitoare la titularul desenului sau modelului industrial. Deţineţi aceste informații?

Da

Nu

Doresc să verific

verificare
Aveți nevoie de un reprezentant? verificare

Se pare că aveți tot ceea ce trebuie pentru a depune cererea de înregistrare a desenului sau modelului dumneavoastră industrial.
Depuneți cererea online acum.

 

Rețineți: În cazul în care nu sunteți sigur în legătură cu vreunul dintre aceste aspecte, puteți solicita consiliere profesională.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.