Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Facturi înșelătoare

Utilizatorii primesc din ce în ce mai multă corespondență nesolicitată de la societăți care le solicită plata unor servicii referitoare la mărci, desene și modele industriale, de exemplu publicarea, înregistrarea sau introducerea lor în cataloage profesionale.

Evitați solicitările de plăți frauduloase

Nu plătiți înainte să verificați dacă sursa este oficială.

EUIPO nu trimite niciodată utilizatorilor facturi sau scrisori prin care solicită plata directă pentru prestarea de servicii.

Mai jos, pentru informarea dumneavoastră, este publicată o listă cu funcție de căutare a firmelor sau registrelor în legătură cu care utilizatorii au înaintat reclamații pe motivul trimiterii de facturi înșelătoare (împreună cu copii ale facturilor propriu-zise). Rețineți că aceste servicii nu sunt legate de niciunul din serviciile oficiale de înregistrare de mărci sau desene și modele industriale furnizate de organisme publice din Uniunea Europeană, de exemplu Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Puteți face căutări în lista de facturi de mai jos sau direct, după numele expeditorului, în caseta „Căutare rapidă”.

Dacă primiți o scrisoare sau o factură, verificați cu atenție conținutul ofertei și dacă sursa este autentică.

Dacă aveți îndoieli sau dacă identificați un caz nou, consultați-vă cu consilierii dumneavoastră juridici sau contactați-ne.

 
 
   

Căutare după expeditor

 
Societate
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.