Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Asistență Servicii online

Pentru mai multe informații despre Servicii online, vă rugăm să consultați următoarele tematici:

Tematici

 

Depuneți o cerere de marcă

Pentru cererea de înregistrare a unei mărci UE se pot utiliza două formulare.

 

Teme

Depuneți o cerere de înregistrare a unui desen sau model industrial

Aplicația noastră de înregistrare a cererilor de desene sau modele industriale vă permite să încărcați imagini statice și tridimensionale cu ajutorul unei funcții de glisare și fixare. Puteți alege unul dintre cele două formate electronice: formularul de cerere în patru pași, care conține îndrumări pentru o înregistrare prin Fast Track (procedura accelerată), sau formularul de cerere complex, pentru cererile mai elaborate.

Ca să evitați greșelile în cererea dumneavoastră de înregistrare, înainte de a depune cererea puteți să consultați și sfaturile noastre pentru depunerea cererilor de înregistrare a desenelor sau modelelor industriale și cele mai bune practici.


Tematici

 

Formularele noastre explicate

Pentru a vă ajuta să decideți ce format se potrivește mai bine nevoilor dumneavoastră, vă prezentăm mai jos caracteristicile fiecărei proceduri:

 
Formularul de cerere în patru pași Formularul de cerere complex
Cerere pentru Fast Track — puteți să vă înregistrați desenul sau modelul în maximum două zile x
Puteți verifica existența unor desene sau modele similare în DesignView x
Alegeți indicația produsului din baza de date Locarno a Oficiului Alegeți indicația produsului din baza de date Locarno a Oficiului sau oferiți o indicație proprie
Plata prin card de credit sau cont curent Plata prin card de credit, cont curent sau virament bancar
x Puteți utiliza alte desene sau modele ca șablon
x Puteți specifica informații despre prioritatea de expunere
x Puteți marca opțiunea de a revendica prioritatea ulterior (opțiunea „Revendicare ulterioară a priorității")
Dacă se revendică prioritatea, cererea trebuie să fie însoțită de documente justificative Puteți revendica prioritatea fără să anexați documentele (opțiunea „Trimitere ulterioară a documentului")
x Importați și/sau creați un reprezentant dacă sunteți conectat ca solicitant
Importați și/sau creați solicitanți și importați reprezentanți suplimentari dacă sunteți conectat ca reprezentant Importați și/sau creați solicitanți și creați și reprezentanți suplimentari dacă sunteți conectat ca reprezentant
 

Pentru informații despre modul în care examinăm cererile de înregistrare a unui desen sau model industrial, vă invităm să consultați ghidurile noastre.

Goods and Services Builder

Goods and Services Builder este instrumentul de referință utilizat pentru crearea listelor de termeni. Această secțiune explică modul de creare, editare și gestionare a listelor de produse și servicii, ajutându-vă astfel să câștigați timp la următoarea dumneavoastră depunere electronică și, în același timp, să folosiți mai des baza de date armonizată (HDB).

 

Tematici

Alte depuneri

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) pune la dispoziție formulare online pentru solicitări de consultare de documente în legătură cu înregistrarea sau cererea de înregistrare a unei mărci a Uniunii Europene (marcă UE) sau a unui desen sau model industrial comunitar (DMIC), pentru solicitări de reînnoire a unei mărci UE sau a unui DMIC și de înscriere de mențiuni în registru (înscrieri). Tot online puteți să ștergeți sau să numiți un reprezentant și să solicitați transformarea unei mărci UE sau a unei înregistrări internaționale. Pentru a utiliza aceste facilități trebuie să fiți însă conectat.

Pentru aceste acțiuni se percepe o taxă.

 

Tematici

Verificarea copiilor certificate

Această funcție vă permite să verificați autenticitatea copiilor certificate generate online.

Introduceți în câmpul de căutare codul de identificare din copia certificată și faceți clic pe butonul „Verificare”. Se va afișa exemplarul original.

N.B.: Codul este sensibil la litere mari sau mici.

Această opțiune este disponibilă în următoarele cazuri:

  • dacă cererea a fost deja publicată;
  • în cazul unei cereri de înregistrare a unei mărci UE, dacă cererea a fost depusă după 1 ianuarie 2008;
  • în cazul unui certificat de înregistrare a unei mărci UE, dacă certificatul de înregistrare a fost eliberat după 1 ianuarie 2001;
  • pentru copii certificate ale certificatului de înregistrare a unui desen sau model industrial comunitar înregistrat.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.