Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Înregistrarea în EDB

 

Pentru a solicita deschiderea unui cont în EDB, aveți nevoie de un DPI valid înregistrat la nivelul Uniunii Europene (UE). DPI-ul selectat în cererea dumneavoastră de deschidere a unui cont este folosit doar în procesul de înregistrare în vederea autentificării solicitantului ca titular al drepturilor de PI și a expedierii unei scrisori la adresa sediului social al companiei pe care o deține.
 
Dacă dețineți deja o marcă înregistrată sau un desen/model industrial valide (la nivel național, al UE sau internațional) în cadrul UE, puteți solicita un cont prin intermediul sistemului nostru online, accesând EDB enforcement Database platform.
 
Dacă nu dețineți o marcă sau un desen/model industrial, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la următoarea adresă: observatory.edb@euipo.europa.eu.


Din motive de securitate, proprietarul DPI va primi o scrisoare tipărită pe hârtie prin servicii de curierat la adresa specificată în registru (este posibilă indicarea unei persoane de referință). Această scrisoare va conține un cod care trebuie retransmis prin e-mail către noi la adresa observatory.edb@euipo.europa.eu. În continuare, vă vom trimite un link către un cont de utilizator unde puteți seta o parolă. Va urma o a doua scrisoare cu un cod PIN de siguranță care permite o autentificare securizată. Veți avea nevoie de codul PIN de siguranță de îndată ce vă conectați în vederea introducerii informațiilor despre produse.


Înregistrarea și utilizarea EDB sunt gratuite.
 
EUIPO, prin intermediul Observatorului UE, conform Regulamentului (UE) nr. 386/2012, creează și dezvoltă instrumente tehnice care servesc la prevenirea și soluționarea cazurilor de încălcare a DPI și la diferențierea produselor autentice de cele contrafăcute.
EDB se bazează pe două niveluri. Cele mai sensibile informații sunt protejate prin codul PIN de siguranță. Veți avea nevoie de codul PIN de siguranță de îndată ce vă conectați în vederea introducerii informațiilor despre produs sau a accesării informațiilor referitoare la cererea de intervenție (AFA). În Portofoliul de produse, trebuie să faceți clic pe deblocare operațiune:
      
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          


Puteți utiliza același cod PIN de siguranță de fiecare dată. Nu este necesară solicitarea unui nou cod PIN de siguranță de fiecare dată când accesați instrumentul.
 
Codul PIN de siguranță este format din patru cifre. Pe cel de-al doilea rând trebuie să introduceți literele care corespund cifrelor aferente codului PIN de siguranță afișate pe primul rând. Exemplu:

 


Dacă aveți codul PIN de siguranță „1386”, codul care trebuie introdus este „THDB”.
 
Poziția 1 -> T
Poziția 3 -> H
Poziția 8 -> D
Poziția 6 -> B
 
Vă rugăm să rețineți că literele trebuie scrise cu MAJUSCULE.


Dacă ați accesat instrumentul, dar nu ați primit codul PIN de siguranță, puteți solicita un nou PIN făcând clic pe Solicitare PIN nou sub imaginea care conține cifre și litere.


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.