Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Menu

Cum pot să introduc în cerere mai mult de 10 desene sau modele industriale?

Dacă doriți să înregistrați un desen sau model industrial comunitar, este bine de știut că se pot introduce mai mult de 10 desene sau modele industriale cu aceleași date de bază într-o singură cerere.

Desenele sau modelele industriale cu aceleași date de bază sunt cele care fac parte din același tip de produse și sunt enumerate în aceeași clasă din clasificarea de la Locarno, referința internațională a clasificării desenelor și modelelor industriale.

Înregistrarea mai multor desene sau modele industriale poate fi solicitată la secțiunea „Informații despre desene sau modele industriale" din cererea dumneavoastră făcând clic pe butonul „Nou".

Secțiunea 'Informații despre desene sau modele industriale'

Se va deschide vertical o casetă de conținut din care puteți alege crearea mai multor desene sau modele industriale. Faceți clic pe „Da" și introduceți un număr de desene sau modele industriale între 1 și 10. Sistemul nu vă permite să adăugați mai mult de 10 desene sau modele industriale odată, din motive de securitate și de performanță. Pentru a adăuga mai mult de 10 desene sau modele industriale trebuie să repetați pașii descriși mai jos.

Apoi trebuie să alegeți tipul de produse care se aplică la desenele sau modelele dumneavoastră conform clasificării de la Locarno. Rețineți că toate desenele și modelele industriale pe care doriți să le protejați într-o singură cerere trebuie să facă parte din aceeași clasă din clasificarea de la Locarno.

Acum puteți să încărcați vederile desenelor sau modelelor industriale; pentru fiecare desen sau model industrial puteți încărca maximum șapte vederi și trei vederi suplimentare neprotejate. Faceți clic pe „Răsfoire", alegeți fișierul dumneavoastră și faceți clic pe „Încărcare". De asemenea, puteți să glisați și să fixați vederi dinamice tridimensionale în oricare dintre următoarele formate: OBJ, STL și X3D. Pentru informații despre tipurile de fișier acceptate și mărimile maxime permise, mergeți la pagina de fișiere atașate.

Vederi pentru desenul sau modelul industrial

După ce încărcați 10 desene sau modele industriale, faceți clic pe butonul „Salvare" și faceți iarăși clic pe butonul „Nou".

Când faceți clic pe „Salvare" sistemul vă arată un rezumat al tuturor desenelor și modelelor industriale și vederile corespunzătoare pe care le-ați încărcat. În acest tabel puteți deschide fiecare intrare pentru a vedea mai multe detalii, pentru a le edita sau șterge.

Secțiunea 'Informații despre desene sau modele industriale'

Pentru mai multe întrebări frecvente despre alte aspecte web, consultați secțiunea Centrul de asistență.

Pagină actualizată ultima dată 24-02-2018
Site-ul nostru folosește module cookie pentru a consolida funcționalitățile tehnice care facilitează utilizarea sa. De asemenea, folosește și analize. Faceți clic pentru mai multe informații