Accesaţi pagina de întâmpinare
EUIPO
Protejați-vă mărcile, desenele și modelele industriale în Uniunea Europeană

Protejaţi-vă proprietatea intelectuală în Uniunea Europeană

Menu

Taxe și modalități de plată

 Puteți consulta structura taxelor la secțiunea Taxe și plăți de pe site. Pe această pagină găsiți și un calculator de taxe, care vă poate calcula totalul în funcție de numărul desenelor sau modelelor industriale și de solicitarea unei amânări.

Pentru informații suplimentare privind taxele și plățile, consultați Ghidul, Partea A, Norme generale, secțiunea 3, Plata taxelor, costurilor și tarifelor.

Puteți plăti taxele pentru un desen sau model industrial comunitar înregistrat prin virament bancar sau prin intermediul unui cont curent. În plus, dacă depuneți cererea online, puteți să achitați cu un card de credit sau de debit.

Informații suplimentare despre taxe și plăți.

Taxele pentru publicarea înregistrării trebuie plătite odată cu depunerea cererii.
Dacă faceți o cerere de amânare, taxa de amânare înlocuiește taxa de publicare. Trebuie să plătiți această taxă la sfârșitul perioadei de amânare. În cazul în care titularul solicită publicarea mai devreme, taxa trebuie plătită până la sfârșitul perioadei respective.

EUIPO nu va emite o cerere de plată. În cazul în care este necesară o cerere de plată, o puteți solicita prin e-mail, la information@euipo.europa.eu.

Dacă s-a atribuit o dată de depunere, taxele nu se vor rambursa, cu excepția cazului în care cuantumul taxelor plătite de solicitant nu este suficient pentru a acoperi taxele de înregistrare și publicare (sau amânare, după caz) pentru desenul sau modelul industrial din cerere sau pentru cel puțin un desen sau model industrial din depozitul multiplu.

Întrebările și răspunsurile oferite pe această pagină servesc unui scop pur informativ și nu reprezintă o referință juridică. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să consultați regulamentele privind marca Uniunii Europene și desenele sau modelele comunitare sau ghidul privind mărcile UE/desenele sau modelele.

Pentru mai multe informații despre prelucrarea datelor dvs. personale de către Oficiu, consultați Declarația de protecție a datelor.
 

Pagină actualizată ultima dată 18-07-2018
Site-ul nostru folosește module cookie pentru a consolida funcționalitățile tehnice care facilitează utilizarea sa. De asemenea, folosește și analize. Faceți clic pentru mai multe informații