Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Menu

Nieuws

maart 16, 2020 Over het EUIPO

Covid-19-update: maatregelen die van kracht zijn sinds Spanje de “alarmtoestand” heeft uitgeroepen


 

Op 14 maart heeft de Spaanse regering vanwege de verspreiding van Covid-19 in heel Spanje een “alarmtoestand” uitgeroepen. Een van de maatregelen in Koninklijk Besluit 463/2020 is een beperking van verplaatsingen. Dit betekent dat burgers en inwoners van Spanje hun huis alleen mogen verlaten onder zeer specifieke voorwaarden, zoals om levensmiddelen en geneesmiddelen te kopen.

Daarom heeft de uitvoerend directeur van EUIPO dit weekend het bedrijfscontinuïteitsplan van het Bureau in werking laten treden, zodat met ingang van maandag 16 maart alle medewerkers van EUIPO vanuit huis zullen werken. Het doel hiervan is om de gezondheid en de veiligheid van medewerkers, belanghebbenden en de samenleving als geheel te beschermen.

De nodige maatregelen zijn getroffen om onze gebruikers te verzekeren van een ononderbroken dienstverlening. Voor zover de omstandigheden dit toelaten, zullen de activiteiten van EUIPO gewoon doorgaan. Het Bureau blijft aanvragen voor handelsmerken en modellen ontvangen, beoordelen en publiceren, mededelingen verzenden en termijnen stellen. Ook bulletins blijven gewoon verschijnen.

Er is een besluit van de uitvoerend directeur gepubliceerd waarbij alle termijnen worden verlengd tot 1 mei 2020. In de praktijk betekent dit dat de termijnen worden verlengd tot maandag 4 mei, aangezien vrijdag 1 mei een feestdag is.

Ons Informatiecentrum en onze tweedelijnssupport blijven zoals altijd klaarstaan om zowel telefonisch als per e-mail vragen te beantwoorden.

Wij streven ernaar om onze gebruikers gedurende deze periode de best mogelijke dienstverlening te bieden en zullen regelmatig updates publiceren op onze website en via onze socialemediakanalen.

Daarnaast wijzen wij erop dat het hoofdkantoor van het Bureau tot nader order gesloten blijft. Er zullen geen bezoekers worden ontvangen en alle evenementen op het Bureau die voor deze periode waren gepland, worden uitgesteld.


 
Om uw gebruikerservaring op onze website te verbeteren, gebruiken we cookies. We maken ook gebruik van gegevensanalyse. Klik voor meer informatie