Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Menu

De geharmoniseerde database

Geharmoniseerde database

De geharmoniseerde database bevat meer dan 70 000 termen waaruit onze gebruikers de waren en diensten kunnen selecteren waarvoor zij via hun merkaanvraag bescherming willen. Deze database wordt gebruikt in de onlineformulieren van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) voor het aanvragen van een merk, namelijk het vijfstappenformulier en het uitgebreide formulier, en bestaat uit termen die reeds door alle nationale bureaus voor intellectuele eigendom in de Europese Unie zijn aanvaard.

Als u waren of diensten uit de geharmoniseerde database selecteert, zullen onze medewerkers ze bij het onderzoek van uw aanvraag aanvaarden. Een ander voordeel is dat de term reeds in alle andere EU-talen (behalve Iers) is vertaald. Uw aanvraag zal dus sneller worden verwerkt, doordat EUIPO de termen in uw lijst van waren en diensten niet meer hoeft te vertalen.


Er zijn vier manieren om toegang te krijgen tot de geharmoniseerde database:

  1. Bij gebruik van het vijfstappenformulier kunt u in stap 2 van uw aanvraag, in de rubriek 'Waren en diensten', de database doorzoeken.

  1. In het uitgebreide formulier hoeft u slechts op 'Zoeken' te klikken in de rubriek 'Waren en diensten'.
Uitgebreid formulier, rubriek 'Waren en diensten'

  1. Indien u uw selectie van waren en diensten liever tevoren samenstelt, kunt u gebruikmaken van onze Opbouwfunctie voor waren en diensten. Met deze tool, die alle termen van de geharmoniseerde database bevat, kunt u uw lijst opslaan voor toekomstig gebruik.
Opbouwfunctie voor waren en diensten

  1. U kunt ook toegang tot de geharmoniseerde database krijgen via TMclass. TMclass is een internationale database die de termen van de geharmoniseerde database bevat, alsook termen die in andere landen over de hele wereld en door internationale organisaties zoals de Wereldorganisatie voor intellectuele eigendom worden aanvaard. Een kijkje in deze database kan nuttig zijn wanneer u uw aanvraag voorbereidt. Op die manier kunt u immers snel een overzicht krijgen van soortgelijke merken die al bestaan op de markt die u wilt betreden.

De juiste manier om uw waren & diensten te classificeren

TMclass 


Kan ik nieuwe termen voorstellen voor de geharmoniseerde database?

De geharmoniseerde database is een dynamische collectie termen die op een open en transparante manier door alle deelnemende bureaus wordt geactualiseerd. Als u de door u gezochte waren of diensten niet vindt, kunt u nieuwe termen voorstellen aan de hand van ons contactformulier.


Wat vinden onze gebruikers ervan?

Meest recente pagina 27-06-2016