Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Menu

EasyFiling

Een aanvraag voor een Uniemerk indienen met behulp van EasyFiling

Met dit formulier kunnen kmo’s en natuurlijke personen die zijn gevestigd in de Europese Economische Ruimte een aanvraag voor een Uniemerk indienen voor een woord- of beeldmerk.

Tijdens deze procedure verstrekt u uw handelsmerk, identificeert u de waren en diensten die u wilt beschermen en kunt u beoordelen of houders van soortgelijke handelsmerken mogelijk bezwaar zullen maken tegen uw aanvraag.

Vier zaken die u moet controleren voordat u begint

We wijzen u erop dat handelsmerkaanvragen kunnen worden geweigerd. In dat geval ontvangt u geen terugbetaling. De meeste aanvragen worden geweigerd omdat iemand anders eerder was met een identiek of soortgelijk merk of omdat het merk niet onderscheidend was. We raden u aan de volgende video te bekijken om daarmee de kans te vergroten dat uw aanvraag zonder problemen kan worden verwerkt:

Start de aanvraag

Wat kwalificeert wel/niet als Uniemerk?

Wat gaat u verkopen/produceren/distribueren?

Gebruikt iemand anders al hetzelfde of een soortgelijk handelsmerk?

Betekent uw handelsmerk iets in de Europese Unie?

De begeleiding die u tijdens deze procedure krijgt, vormt geen juridisch advies. Als u liever juridische bijstand wilt, kunt u onze database met vertegenwoordigers.

Heeft u meer hulp nodig bij de indieningsprocedure? Van maandag tot en met vrijdag (8:30 tot 18:30) kunt u chatten met het informatiecentrum van het EUIPO.

Meest recente pagina 02-02-2021
Om uw gebruikerservaring op onze website te verbeteren, gebruiken we cookies. We maken ook gebruik van gegevensanalyse. Klik voor meer informatie