Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Menu

DesignEuropa Awards 2021

Voor de derde keer worden met de DesignEuropa Awards de allerbeste modellen en uitstekend modellenbeheer onder de houders van ingeschreven Gemeenschapsmodellen (IGM’s) beloond.

Eenmaal in de twee jaar organiseert EUIPO de prijsuitreiking in twee categorieën: Kleine en nieuwe ondernemingen en de industrie. Ook is er een categorie “levenswerk” voor ontwerpers met een significant oeuvre dat zij gedurende hun loopbaan hebben ontwikkeld en die een aanzienlijke invloed hebben gehad op het beroep van ontwerper.

De DesignEuropa Awards 2021 worden gepresenteerd in samenwerking met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. De uitreiking van de DesignEuropa Awards vindt plaats op 19 oktober 2021 in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week (16-24 oktober). Dit is de derde editie van de DesignEuropa Awards, na een eerste prijsuitreiking in Milaan (Italië) in 2016 en een tweede in Warschau (Polen) in 2018.

 

Dankzeggingen

“Ik ben zo vereerd hier te mogen staan ... design kan ook in onze sector een groot verschil maken en wordt over de hele wereld erkend.”

Sara Clement, hoofd-industrieelontwerper bij Marcus Pedersen, winnaar van de DesignEuropa Small and Emerging Award 2018.

“We willen EUIPO danken voor het feit dat het ons leven gemakkelijker maakt, zodat wij ons kunnen concentreren op het maken van geweldige producten in plaats van op bureaucratische rompslomp.”

Magnus Welander, CEO en voorzitter van de Thule Group, winnaar van de DesignEuropa Industry Award 2016.

“We waren onder de indruk van het niveau en de kwaliteit van de inzenders - het was een zeer competitief terrein."

Luisa Bocchietto, voorzitter van de World Design Organization, juryvoorzitter van DesignEuropa 2018.

“Mijn hele leven als vakman en ondernemer, en dat is al meer dan 50 jaar, heb ik geprobeerd unieke en onderscheidende modellen en producten te ontwerpen en te maken. Ik ben dan ook van mening dat het beschermingswerk van EUIPO van primordiaal belang is voor iedere ontwerper.”

Giorgetto Giugiaro, ontwerper en stichter van Italdesign-Giugiaro, winnaar van de DesignEuropa Lifetime Achievement Award 2016.

Meest recente pagina 22-09-2021
Om uw gebruikerservaring op onze website te verbeteren, gebruiken we cookies. We maken ook gebruik van gegevensanalyse. Klik voor meer informatie