Ga naar de startpagina
EUIPO
Bescherm uw merken, tekeningen en modellen in de Europese Unie.

Bescherm uw intellectuele eigendom in de Europese Unie

Menu

Mededelingen

In deze rubriek ontvangt u officiële mededelingen van EUIPO (mits u bij uw inschrijving ervoor gekozen hebt mededelingen te ontvangen in uw user area).


Hebt u hier bij de inschrijving niet voor gekozen, dan kunt u dit later nog altijd doen door deze keuze in te stellen in de afdeling Opties van uw user area.

Klik daartoe op het enveloppictogram Mededelingenpictogram in de tab Mededelingen, in de zijbalk links.

De rubriek Mededelingen van de user area bevat vier tabs:

 • Nieuw — hier verschijnen nieuwe mededelingen.

 • In behandeling — hier worden mededelingen bewaard voor later.

 • Verzonden — hier kunnen verzonden mededelingen worden bekeken.

 • Archief — hier worden mededelingen opgeslagen voor later gebruik.

NB: Mededelingen in de tabs Archief en Verzonden worden na dertig dagen automatisch gewist. Wilt u ze daarna nog bekijken, moet u naar de detailweergave in eSearch plus gaan.


 • Actieknoppen

  Hieronder volgt een lijst van actieknoppen en hun functies.

  Filteren
  Als u op 'Filteren' klikt, verschijnt een vervolgkeuzelijst waarin u de filters kunt kiezen die u wilt toepassen, of nieuwe filters kunt aanmaken. Om een filter te verwijderen klikt u op het prullenbakpictogram Prullenbakpictogram

  Verplaatsen
  U kunt mededelingen naar een andere tab verplaatsen. Selecteer daartoe eerst de desbetreffende mededeling, klik vervolgens op de knop 'Verplaatsen' en kies tussen 'In behandeling' of 'Archief'.

  Verzenden
  U kunt mededelingen verzenden of doorsturen (één ontvangstadres per keer). Klik daartoe op het selectievakje links op de rij in de tabel en vervolgens op 'Verzenden'. U hebt dan de keuze tussen 'Mijn e-mail' of 'Andere e-mail'.

  Kiest u 'Mijn e-mail', dan wordt uw e-mailadres automatisch ingevuld.

  Kiest u 'Andere e-mail', dan kunt u zelf een e-mailadres invullen.

  Downloaden
  Klik op de downloadknop en vink de mededelingen aan waarvan u een gecomprimeerd bestand (in zipformaat) wilt aanmaken.

 • Mededelingen vooraf bekijken & downloaden

  U kunt mededelingen vooraf bekijken en downloaden in een pop-upvenster aan de hand van het pictogram Downloadpictogram rechts op de rij in de tabel.

  NB: Om de pdf in het pop-upvenster te kunnen bekijken, moet u de Adobe Acrobat-plug-in hebben geïnstalleerd.

 • In eSearch plus bekijken

  Klik op het pictogram Weergavepictogram naast een mededeling om eSearch plus te openen in een nieuwe tab.

 • De situatie van uw mededelingen volgen

  Door op het pictogram Weergavepictogram te klikken, kunt u alle informatie zien over wat er met uw mededelingen is gedaan (uitgevoerde acties).

 • Snelzoekfunctie

  Klik op het vergrootglas Zoekpictogram in het zoekvak rechts bovenaan om zoekopdrachten in uw mededelingen uit te voeren. Er zal enkel worden gezocht in de door u geselecteerde tabs (Nieuw, In behandeling, Verzonden of Archief).

 • Antwoorden op mededelingen

  Klik op de antwoordknop naast de desbetreffende mededeling (Knop 'Antwoord in de maak'). U wordt dan doorgeleid naar de detailweergave in eSearch plus, waar u de informatie van het dossier kunt inkijken. Er zijn verschillende antwoordopties beschikbaar. Wanneer u uw antwoord selecteert, zal een communicatieformulier verschijnen. U zult zien dat, zodra u antwoordt, in de tab Mededelingen de knop naast de mededeling groen wordt (Knop 'Bericht beantwoord').

  NB: De antwoordknop wordt alleen groen wanneer een mededeling wordt beantwoord vanuit de tab Mededelingen in de user area. Wordt een mededeling beantwoord los van de user area, blijft de knop oranje.

Meest recente pagina 24-02-2018
Om uw gebruikerservaring op onze website te verbeteren, gebruiken we cookies. We maken ook gebruik van gegevensanalyse. Klik voor meer informatie