Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Ingyenes, személyre szabott,
szellemi tulajdonnal kapcsolatos támogatás

Az ingyenes, személyre szabott, szellemi tulajdonnal kapcsolatos támogatás igényléséhez, kérjük, töltse ki ezt az űrlapot! Érdekli a lehetőség, de előbb szeretne többet megtudni róla? Tudjon meg többet a támogatás menetéről és a különböző lépésekről!

sme provider header 1

Töltse ki és küldje el az űrlapot! Töltse ki az űrlapot a kért információk megadásával!

sme provider header 2

Elemezzük az információkat. Az Ön által megadott információk segítenek abban, hogy a szükségleteinek megfelelő szolgáltatást nyújtsuk.

sme provider header 3

A legmegfelelőbb megoldást rendeljük hozzá az Ön igényéhez.Az EUIPO vitarendezéssel foglalkozó ügykezelőinek egyike felveszi Önnel a kapcsolatot, vagy e-mailben küldünk Önnek egy listát a pro bono szolgáltatókról.

Az EUIPO rendszeresen ellenőrzi a bejelentők által megadott információk helyességét.
Az EUIPO által biztosított ingyenes, személyre szabott, szellemi tulajdonnal kapcsolatos konzultáció kkv-nként egy szolgáltatásra korlátozódik.
A konzultációs szolgáltatás elérhetősége nem garantált.


Ebben a szolgáltatásban azon kkv-k részesülhetnek, amelyek megfelelnek a 2003/361/EK bizottsági ajánláson alapuló fogalommeghatározásnak.

Mielőtt a szolgáltatásért folyamodik, az európai bizottsági ajánláson alapuló kérdőív kitöltésével ellenőrizze, hogy az Ön vállalkozása kkv-nak minősül-e. A megadott információ hitelességéért Ön a felelős.

 
  • Jogosultság
  • Részletek
  • Kapcsolat
  • Feltételek

Szolgáltatásra való jogosultság

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező A kiválasztott lehetőség nem fogadható el ehhez a kéréshez
Lábjegyzet 1 – Ebben a szellemi tulajdonnal összefüggő, személyre szabott ingyenes konzultációban való részvétel egyenlő feltételek mellett áll nyitva minden, a Szerződések hatálya alá tartozó természetes és jogi személy előtt. Mutat Elrejt

1 Ebben a szellemi tulajdonnal összefüggő, személyre szabott ingyenes konzultációban való részvétel egyenlő feltételek mellett áll nyitva minden, a Szerződések hatálya alá tartozó jogi személy előtt. Ebbe az EU-ban bejegyzett valamennyi kkv beletartozik. Az Izlandon, Norvégiában és Liechtensteinben bejegyzett kkv-k az Európai Gazdasági Térségről (EGT) szóló megállapodás értelmében az egységes piacon teljes körű részvételt élveznek, ezért a jelen kezdeményezéshez is hozzáférnek. A brit pályázók figyelmébe: 2020. február 1. óta az Egyesült Királyság már nem tagja az Európai Uniónak. Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépéséről rendelkező megállapodás 126. cikkével és 127. cikkének (1) bekezdésével összhangban azonban a 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszakban az Egyesült Királyságra és az Egyesült Királyságban az uniós jog alkalmazandó. A program ezért azokra a kkv-kra és képviselőikre is kiterjed, amelyek az átmeneti időszak során telepednek le az Egyesült Királyságban.


Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező A kiválasztott lehetőség nem fogadható el ehhez a kéréshez
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező A kiválasztott lehetőség nem fogadható el ehhez a kéréshez

A támogatással kapcsolatos részletek

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Lábjegyzet2 – A szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono szolgáltatások nem tévesztendők össze az alternatív vitarendezési (AVR) szolgáltatással Mutat Elrejt

2 A szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono szolgáltatások nem tévesztendők össze az alternatív vitarendezési (ADR) szolgáltatással. Az EUIPO egy különleges, a Covid19-cel kapcsolatos nem jogi szolgáltatást kínál kkv-k számára, amelynek segítségével tájékozott döntést hozhatnak arról, hogy mely vitarendezési mechanizmust válasszák ki az EUIPO előtti viták rendezésére. E különleges nem jogi szolgáltatás neve „ADR”, amelyet a kkv-k a következő EUIPO-eljárások esetében igényelhetnek: felszólalási eljárás (a várakozási időszak leteltével) képviselettel nem rendelkező kkv-k esetében; törlési eljárás; érvénytelenítési eljárás; fellebbezési eljárás. Az alternatív vitarendezés nem tartozik a jelen, szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono kezdeményezés körébe.
Az alternatív vitarendezési szolgáltatás célja, hogy tájékoztassa a kkv-ket az EUIPO-nál vagy máshol elérhető vitarendezési mechanizmusokról: közvetítés, békéltetés, támogatott tárgyalás, előzetes semleges értékelés és (nem kötelező erejű) szakértői határozat. Az alternatív vitarendezéssel kapcsolatos kérdéseit a következő címre küldött e-mailben teheti fel: ADR-Info@euipo.europa.eu. Az alternatív vitarendezés egyik lehetséges kimenetele az, hogy a kkv azt a tanácsot kapja, hogy vegye igénybe a szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono szolgáltatásokat, vagy kérjen jogi tanácsot.
A szellemi tulajdonnal összefüggő pro bono szolgáltatások azonban a kkv-k előbbiekben említett vitarendezési mechanizmusok során történő szakmai képviseletére is kiterjedhetnek, továbbá a várakozási időszak során (felszólalási eljárás) és – amennyiben a felek rendelkeznek képviselettel – az esetleges vitarendezési mechanizmusokkal kapcsolatos tanácsadást is magában foglalhatják.

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Egynél több elem is kiválasztható

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Egynél több elem is kiválasztható

*Ez az az ország/földrajzi terület, ahol szellemi tulajdonnal kapcsolatos támogatásra van szüksége.

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

*A szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes tanácsadás (amely nem foglalja magában az alternatív vitarendezést) a Covid19 okozta válsággal összefüggésben nyújt segítséget a kkv-knak. Nem javasoljuk ennek a szolgáltatásnak az igénybevételét, ha az Ön vállalkozását már képviseli szellemi tulajdonnal foglalkozó ügyvéd.

A vállalkozás elérhetőségi adatai

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező Kérjük, érvényes e-mail-címet adjon meg.

Általános szerződési feltételek

Megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az általános szerződési feltételeket. Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Az EUIPO a részvételi szándék kifejezésére való felhívás közzétételét követően beérkező kérelmek alapján összeállítja a szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono szolgáltatók jegyzékét. Az EUIPO vállalta, hogy összegyűjti és besorolja a szolgáltatókat, továbbá azzal segíti a kkv-ket, hogy megadja azon szolgáltatók elérhetőségi adatait, amelyekre a kkv-knek szükségük van.

A jegyzék nem tekinthető teljes körűnek, és szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono szolgáltatásokat az EUIPO kezdeményezésén kívül is lehetséges kérni.

A szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono szolgáltatók által kínált és nyújtott szolgáltatások nem tartoznak az EUIPO szolgáltatásai közé. A megadott információk pontosságáért kizárólag a pro bono szolgáltatók felelősek.

Az EUIPO nem garantálja a hatékony vitarendezés vagy a szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono szolgáltatások elérhetőségét, szolgáltatási szintjét vagy tényleges biztosítását.

A szellemi tulajdonnal összefüggő, személyre szabott ingyenes konzultációra irányuló kezdeményezéssel összefüggésben az EUIPO nem ad jogi tanácsot és nem vonható felelősségre a szolgáltató vagy a hatékony vitarendezési szolgáltatás által a szolgáltatás nyújtása során vagy annak következményeként a kkv-nek vagy harmadik feleknek okozott károkért.

Az EUIPO nem téríti meg és nem vállalja át a kkv vagy harmadik felek által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban felmerülő költségeket.

Az ezen a honlapon található tájékoztatás az EU/EGT bármely tagállamának törvényei és szakmai etikai szabályai értelmében nem tekinthető jogi szolgáltatás reklámozásának.

A kérés benyújtását követően és az adatlapon szereplő információk alapján az EUIPO felveszi a kapcsolatot a kkv-vel és támogatást nyújt vagy azáltal, hogy hatékony vitarendezési ügykezelőt jelöl ki, vagy átadja a kritériumoknak megfelelő, szellemi tulajdonhoz fűződő, rendelkezésre álló pro bono szolgáltatók jegyzékét. A szellemi tulajdonhoz fűződő pro bono szolgáltató kiválasztása és a kapcsolatfelvétel kizárólag a kkv kezdeményezésére történik. Az EUIPO által kínált, szellemi tulajdonnal összefüggő, személyre szabott ingyenes konzultáció keretében egy kkv csak egy szolgáltatást vehet igénybe. Miután a kkv megkapta a pro bono szolgáltatást, saját kizárólagos felelőssége, hogy közvetlenül a pro bono szolgáltatótól további díjköteles szolgáltatást kérjen, és arról tárgyaljon.

Hozzájárulok, hogy tájékoztatási és ügyfélelégedettségi célokból felvegyék velem a kapcsolatot. Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Hozzájárulok az anonimizált eredmények és a visszajelzésekkel kapcsolatos részletek közzétételéhez. Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Az információk hitelessége és pontossága. Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Kijelentem, hogy az itt jóhiszeműen megadott információk pontosak és hiánytalanok. Én vagyok a felelős bármely esetleges hibáért vagy mulasztásért. Tisztában vagyok azzal, hogy amennyiben az itt megadott nyilatkozatok bármelyike hamisnak vagy helytelennek bizonyul, az a szellemi tulajdonnal összefüggő, személyre szabott ingyenes konzultációból való kizárásomhoz vezethet.

Felhívjuk figyelmét, hogy az adatlap érvényesítését/benyújtását követően az abban foglalt összes adat kezelése a személyes adatok kezeléséről szóló adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint történik.

Adatvédelmi tudnivalók: A jelen eljárás céljából gyűjtött személyes adatok kezelése a természetes személyeknek a személyes adatok uniós intézmények, szervek, hivatalok és ügynökségek általi kezelése tekintetében való védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló, 2018. október 23-i (EU) 2018/1725 európai parlamenti és tanácsi rendeletnek megfelelően történik. A Hivatal az említett adatokat a Hivatal honlapján közzétett adatvédelmi nyilatkozatban (https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/data-protection) és az adatlapok végén jelzett módon kezeli. Az Ön személyes adataival kapcsolatos bármely kérést a Hivatal adatvédelmi tisztviselőjéhez kell intézni, a következő e-mail-címen: DataProtectionOfficer@euipo.europa.eu.

Panaszok: ha az adatkezelő és/vagy az adatvédelmi tisztviselő nem rendezi a nézeteltérést, akkor a panaszokat bármikor az európai adatvédelmi biztos elé lehet terjeszteni: edps@edps.europa.eu

Testimonials

“With the help of EDR services, we have concluded our trademark opposition with a satisfactory ending for both parties. The service was very informative and supportive throughout the whole process, making an overwhelming situation more comfortable and easier to resolve. I am really happy with this EUIPO mediation service.”

Salty Pelican SL, Portugal

“Great initiative for start-ups and new companies.”

Mr. Popper - MARTECHiNG Platform, Croatia

“We are very satisfied with IP pro bono experience.”

Mr. Popper - MARTECHiNG Platform, Croatia

“Extremely super service, you rarely see that small companies are so actively helped. During this time, we are also very grateful for any free help. Everything really good.“

VENDING2BE, Austria

“Very interesting initiative of the EUIPO to help SMEs to solve their doubts about intellectual property and above, at zero cost.”

RDC, Spain

Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide