Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

EDB-regisztráció

 

EDB-fiók megnyitásának igényléséhez az Európai Unió (EU) területén bejegyzett érvényes szellemi tulajdonjoggal kell rendelkeznie. A fiókigénylésben kiválasztott szellemi tulajdonjogot kizárólag a regisztrációs folyamat során használjuk fel, az igénylő személyének mint szellemi tulajdonjog jogosultjának hitelesítése céljából, és ahhoz, hogy elküldjük a levelet a vállalkozás bejegyzett székhelyére.
 
Amennyiben már rendelkeznek érvényes bejegyzett (nemzeti, uniós vagy nemzetközi) védjeggyel vagy formatervezési mintával az Európai Unióban, az online rendszerünkben, az EDB Enforcement Database platformon tudja benyújtani a fiókigénylését.
 
Ha nem rendelkeznek védjeggyel vagy formatervezési mintával, kérjük, írjon nekünk: observatory.edb@euipo.europa.eu.


Biztonsági okokból a szellemi tulajdonjog jogosultja futárszolgálat útján kézbesített tényleges levelet fog kapni a nyilvántartásban feltüntetett címén (kézbesítési cím megadható). Ez a levél tartalmazza a kódot, amelyet e-mailben vissza kell küldeni nekünk az observatory.edb@euipo.europa.eu címre. Ezután elküldjük a felhasználói fiókra mutató linket, ahol be tudja állítani a jelszavát. Miután ezt megtette, második levelet küldünk, amely a biztonságos hitelesítéshez szükséges PIN SAFE kódot tartalmazza. Bejelentkezés után egyszer, a termékinformációk rögzítéséhez van szükség a PIN SAFE kódra.


Az EDB-be történő regisztráció és az eszköz használata teljesen ingyenes.
 
Az EUIPO az EU Megfigyelőközpontján keresztül, a 386/2012/EU rendelet szerint hozza létre és alakítja ki a szellemi tulajdonjog megsértésének megakadályozására és leküzdésére,valamint az eredeti termékek hamisítványoktól való megkülönböztetésére irányuló műszaki eszközöket.
Az EDB két rétegre épül. A leginkább érzékeny információkat PIN SAFE kóddal védjük. Bejelentkezés után a termékinformációk rögzítésekor vagy az AFA információk megnyitásakor is szükség van a PIN SAFE kódra. A Termékportfolióban a művelet feloldása gombra kattintani:
      
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          


Minden esetben ugyanazt a PINsafe kódot lehet használni. Nem kell minden esetben új PINsafe kódot igényelni, amikor megnyitja az eszközt.
 
A PINsafe kód négy számból áll. Az első sorban található PINsafe kódja számjegyeinek megfeleltetett, a második sorban lévő betűket kell beírni. Például:

 


ha a PINsafe kód „1386”, a beírandó kód „THDB” lenne.
 
Számjegy: 1 -> T
Számjegy: 3 -> H
Számjegy: 8 -> D
Számjegy: 6 -> B
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a betűket NAGYBETŰKKEL kell beírni.


Ha belépett az eszközbe, de nem kapta meg a PIN SAFE kódot, a számokat és betűket tartalmazó képek alatt kérhet új PIN-t, ha rákattint az Új PIN igénylése gombra.


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.