Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Érték

A márkaérték fejlesztése

A bejegyzett védjegy a márkára irányuló befektetések egyik szimbóluma. E befektetések értéke növekedhet és csökkenhet a piaci erőviszonyok, illetve az Ön cége és a cég által előállított termékek sikeressége függvényében. A védjegy megvizsgálható és auditálható, mivel annak értéke beleszámít a cég összvagyonába. A védjegy licenciaszerződés keretében átruházható, eladható és pénzügyi biztosítékként egyéb módon hasznosítható.

A világ legértékesebb márkája jelenleg az Apple. A cég növekedését a szellemi tulajdon védelme és fejlesztése kísérte, amely kiterjedt a védjegyekre, a formatervezési mintákra, a szerzői jogokra és a szabadalmakra.

A sikeres cégek az első pillanattól fogva fejlesztik és védelmezik szellemi tulajdonukat. Ahhoz, hogy sikerre tudja vinni újításait, az Ön cégének nem kell nagynak lennie, elég, ha ismeri a sikeres fejlődés titkát.

 

A siker körforgása

A siker sikert szül. Az innovatív vállalatok kiaknázzák a szellemi tulajdon védelmére szolgáló jogi lehetőségeket, mert így megőrizhetik, illetve fokozhatják versenyelőnyüket. Az ilyen cégek eredményei és az ezeket védelmező jogszabályok az egész társadalom javát szolgálják.

 

A megfelelően szabályozott kreativitás segítségével az innováció profitra váltható.

"Sokan feladják, amikor úgy érzik, hogy az egész világ ellenük van, pedig ilyenkor kellene még egy kis pluszt beleadni. A futóversenyeket hoznám fel példának: egy idő után talán úgy érzed, hogy képtelen vagy folytatni, de ha átesel a holtponton, akkor egyenesbe kerülsz, és be tudod fejezni a versenyt. Sokszor csak egyetlen lépésre vagyunk a megoldástól."

James Dyson, a Dyson vállalat alapítója

Az oldal utolsó frissítése 22-09-2017
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide