Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Vissza a Támogatási központhoz

Képviselők

Az Európai Unió területén lakcímmel, székhellyel vagy tényleges és működő kereskedelmi telephellyel nem rendelkező bejelentőt hivatásos képviselőnek kell képviselnie. A EUIPO weboldalán megtalálható a képviselők jegyzéke.

Az a bejelentő, aki rendelkezik az Európai Unió területén lakcímmel, székhellyel vagy tényleges és működő kereskedelmi telephellyel, eljárhat a saját nevében, vagy képviselőt is kijelölhet.

Ha a képviselő már nyújtott be bejelentést a EUIPO-hoz, akkor rendelkezik EUIPO képviselői azonosítószámmal. Ha ismeri ezt a számot, akkor a megfelelő helyen megadhatja. Ha nem, akkor a képviselőre vonatkozó valamennyi szükséges adatot ki kell töltenie. Új képviselőként kijelölhető ügyvéd vagy képviselőként eljáró munkavállaló is.

 
  • Ügyvéd

    Az ügyvédnek valamelyik EU-tagállamban képesítéssel rendelkező és ott védjegyek vagy formatervezési minták ügyében képviselőként eljárni jogosult, az Európai Unió területén bejegyzett jogi szakembernek kell lennie. Az ügyvéd egy meglévő képviselői szervezethez is tartozhat, ebben az esetben a szervezet azonosítóját kell használni.

    Megjegyzés: A lengyel jog értelmében közösségi védjegy elektronikus bejelentésénél lengyel ügyvédek nem választhatók képviselőként.

  • Képviselőként eljáró munkavállaló

    Ha a képviselőként eljáró munkavállaló közvetlenül a bejelentő alkalmazottja, elegendő megadni a vezeték- és keresztnevét. Ha egy olyan (az EU-ban tényleges és működő létesítménnyel rendelkező) vállalatnál dolgozik, amely a bejelentővel gazdasági kapcsolatban áll, akkor információt kell nyújtani e kapcsolat jellegéről, és meg kell adni a vállalat nevét.

Az oldal utolsó frissítése 14-01-2019
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide