Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Összetett keresés képek alapján

 
 1. Kattintson a keresősáv felső részén lévő „Összetett keresés” linkre!


 2. Az „Összetett keresés” részben keresse meg a képernyő bal oldalán „Az alábbi keresési feltételek hozzáadása” oszlopot! Válassza a „Védjegy megjelenítése” vagy „Formatervezési minta megjelenítése” lehetőséget!
 3.  
 4. Ekkor megjelenik a kép feltöltésére vagy behúzására alkalmas mező. A rendszer csak JPEG, PNG, GIF vagy TIFF kiterjesztésű, 100x100 pixelnél nagyobb, maximum 2 megabyte méretű fájlok feltöltését engedi.


 5. A kép(ek) feltöltése után a következő lehetőségek állnak rendelkezésére:

  • Kattintson és a négyszög méretének változtatásával jelölje ki a kép(ek) keresendő részeit!
  • A keresendő kép(ek) módosításához kattintson a kuka ikonokra, vagy a „Kép(ek) módosítása” lehetőségre!
  • Válassza ki, hogy védjegyeket, formatervezési mintákat, vagy mindkettőt szeretne keresni! Egy kép feltöltése esetén mindkettőre kereshet, több kép feltöltése esetén a rendszer csak a formatervezési mintákra kapott eredményeket fogja megjeleníteni.
  • A keresősávba beírhatja a szükséges karaktereket, amennyiben kombinált keresést kíván végezni egy képre és védjegynévre vagy formatervezési minták szóelemeire vonatkozóan.


 6. Válassza ki a keresésének leginkább megfelelő feltételeket a képernyő bal oldalán található „Az alábbi keresési feltételek hozzáadása” oszlopból! Képalapú összetett keresések esetén kilenc keresési feltétel közül választhat a védjegyekre, és hat közül a formatervezési mintákra vonatkozóan. Minden keresési feltétel rövid leírása alább található:

   

  Rendelkezésre álló keresési feltételek védjegyekre vonatkozóan:

  • Védjegynév: adjon szóelemeket a keresendő képhez, amelyek fonetikus és közelítő variációkat is tartalmaznak.
  • Védjegy típusa: adja meg, hogy a keresendő védjegy típusa ábrás, szín-, 3D-, hang-, hologram vagy egyéb védjegy.
  • Védjegystátusz (közösségi védjegy): vizsgálat alatt, kiadott, törölt, lejárt, stb.
  • Védjegystátusz (nemzetközi lajstrom): átvett, vizsgálat alatt, törölt, stb.
  • Védjegy fajtája: egyedi, európai uniós tanúsító védjegy, együttes.
  • Bécsi osztályozás: a bécsi kódok segítségével (pl. „Madarak” 03.07) válassza ki azokat a koncepciókat, ötleteket vagy elemeket, amelyek legjobban meghatározzák a keresett képet!
  • Nizzai osztályozás: adja a kereséshez a nizzai osztályokat és rendezze őket képrelevancia szerint!
  • Benyújtás dátuma: a keresés szűkítéséhez adjon időkeretet!
  • Jogosult neve: adja meg a védjegy-jogosult nevét vagy referenciaszámát.

   

  Rendelkezésre álló keresési feltételek formatervezési mintákra vonatkozóan:

  • Szóelemek: adjon szóelemeket a keresendő képhez.
  • Formatervezési minta státusza: lajstromozott és teljesen közzétett, lemondással érintett minta, folyamatban lévő érvénytelenítési eljárás, stb.
  • Locarnói osztályozás: szűkítse le a keresést a locarnoi osztályozás szerint (pl. „Asztalok és hasonló bútorok” 06.03)!
  • Termék megjelölése: szűkítse le a keresést a termék megjelölése szerint!
  • Jogosult neve: adja meg a védjegy-jogosult nevét vagy referenciaszámát.
  • Benyújtás dátuma: a keresés szűkítéséhez adjon időkeretet!

 7. Ezután kattintson a „Keresés” gombra!

  Alapbeállításként a „képnézet” jelenik meg, de választhatja a „részletnézetet” vagy a „listanézetet” is a találatok megjelenítéséhez, illetve akár azt is meghatározhatja, hogy oldalanként hány találat legyen látható (5-től 100-ig).

  Részletes nézet

  Részletes nézet

  Listanézet

  Listanézet

  Képnézet

  Képnézet

 8. Előnézetben megtekintheti az egyes védjegyek és formatervezési minták részleteit, ellenőrizheti az összes információt, nagyíthatja a képeket vagy jelentéseket hozhat létre. A „Formatervezési minta eredmények” fülön a minta különböző rendelkezésre álló nézetei között a kép melletti nyilakra kattintva is tallózhat.

  Jelentések létrehozása: Az egyes képek melletti jelölőnégyzetre, majd a „PDF létrehozása” opcióra kattintva kiválaszthatja azokat a védjegyeket vagy formatervezési mintákat, amelyek szerepelnek majd a jelentésében. A kiválasztott képeket tartalmazó jelentés rögtön létrejön. Egy „Mind kiválasztása” opció is választható. Ez az opció a jelentéshez maximum 100 védjegy kiválasztását teszi lehetővé.

  A védjeggyel vagy formatervezési mintával kapcsolatos további információkért húzza az egeret a kép fölé és válassza „Teljes információ megtekintése” lehetőséget!


 9. Keresési találatainak pontosításához válasszon négy különböző szűrő közül!

  Kattintson a találati képernyő jobb felső részén található „Szűrők” opcióra! A rendelkezésre álló szűrőket tartalmazó mező jelenik meg. Válassza ki a keresésének legmegfelelőbb szűrőt! Védjegyek esetében az összetett keresésnél a „Védjegy típusa”, „Védjegystátusz (közösségi védjegy)”, „Védjegystátusz (nemzetközi lajstrom)” és a „Bécsi osztályozás” szűrők választhatók, míg formatervezési minták esetében a „Formatervezési minta státusza”, „Közzététel dátuma”, „Jogosult országa” és a „Locarnói osztályozás” szűrők elérhetők.

Az oldal utolsó frissítése 24-02-2018
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide