Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Kkv-alap

Erősítse meg vállalkozását a Kkv-alap segítségével!

Snow
 
×

 

Az Ideas Powered for Business Kkv-alap egy 20 millió eurós támogatási program, amely segíti az európai uniós kis- és középvállalkozásokat (kkv-k) szellemitulajdon-jogaik érvényesítésében.

Az Európai Bizottság kezdeményezésére létrejött Kkv-alapot az EUIPO hajtja végre annak érdekében, hogy támogassa a vállalkozásokat a szellemi tulajdonnal kapcsolatos stratégiájuk kiépítésében és a szellemitulajdon-jogaik védelmében nemzeti, regionális és uniós szinten.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön aktualitásainkról és minden további információról!

Név
E-mail
Nyelv
 

Köszönjük!

Előnyök


Egy-egy kkv legfeljebb 1500 EUR összegű visszatérítést kaphat.

75%-os visszatérítés a szellemivagyon-diagnózisra irányuló (IP Scan) szolgáltatásokra

1. szolgáltatás

Szellemi tulajdonnal foglalkozó szakértők segítenek az Ön szellemi tulajdonát képező eszközök értékének meghatározásában. Ez a tevékenység segíthet az Ön jelenlegi és jövőbeni szellemitulajdon-jogi stratégiájának kialakításában.

BŐVEBBEN

50%-os visszatérítés a védjegyek és formatervezési minták bejelentési alapdíjaiból

2. szolgáltatás

Ha eldöntötte, hogy melyik szellemi tulajdonhoz kapcsolódó jogait szeretné nemzeti, regionális és uniós szinten védeni, a bejelentési alapdíjakból 50% kedvezményt kaphat.

BŐVEBBEN

A program keretében a szellemivagyon-diagnózisra irányuló szolgáltatásokat a részt vevő nemzeti és regionális szellemi tulajdoni hivatalok nyújtják vagy koordinálják, és e szolgáltatások nem minősülnek jogi szolgáltatásnak. Pályázás előtt ellenőrizze a listát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a szolgáltatás elérhető a Kkv-alap keretén belül az Ön tagállamában. Hasonló szolgáltatásokat nyújthatnak a Kkv-alapon kívül más nemzeti és regionális szellemi tulajdoni hivatalok.

A szellemivagyon-diagnózisra irányuló szolgáltatások kulcsfontosságúak a kkv-k szellemi tulajdonnal kapcsolatos stratégiájának kiépítéséhez. A szellemi tulajdonnal foglalkozó szakértők megvizsgálják a kkv üzleti modelljét, termékeit vagy szolgáltatásait, valamint növekedési terveit, és támogatják a kkv-t a szellemi tulajdonnal kapcsolatos megfelelő stratégia kialakításában.

  • Az előzetes diagnosztikai szolgáltatás kiterjed az összes szellemitulajdon-jogra (szabadalmak, védjegyek, formatervezési minták, használati minták, növényfajták, földrajzi jelzések) csakúgy, mint a lajstromozás nélküli/nem lajstromozható jogokra (pl. üzleti titkok), valamint a cégnevekre, doménnevekre stb.
  • A pozitív támogatási határozat kézhezvételét követően a kkv-nak 30 nap áll rendelkezésére, hogy kérelmezze és kifizesse a szellemivagyon-diagnózisra irányuló szolgáltatást a nemzeti szellemi tulajdoni hivatalán keresztül (amennyiben az adott tagállamban van ilyen).
  • Amint a szellemivagyon-diagnózisra irányuló szolgáltatás kifizetésre került, a kkv a támogatási határozatban elérhető linken kérelmezheti a visszatérítést.
  • A szellemivagyon-diagnózisra irányuló szolgáltatást (a nemzeti hivatal által kijelölt) szakértő végzi, aki interjúkat szervez, hogy többet megtudjon a kkv-ról üzleti és szellemi tulajdoni szempontból.
  • Az értékelést követően a szakértő jelentést készít a kkv szellemitulajdon-jogairól, és ajánlásokat tesz e jogok jövőbeni kezelésének és védelmének módjára vonatkozóan.
  • A szellemivagyon-diagnózisra irányuló szolgáltatás nyújtásához szükséges idő a kkv-tól függően változhat, néhány hét és néhány hónap között.

A védjegy- és/vagy formatervezési minta bejelentési alapdíjainak 50%-os visszatérítésére pályázhat. Az Ön által választott jogvédelem szintje (nemzeti, regionális vagy uniós) az Ön üzleti stratégiájától és növekedési terveitől függ. Amennyiben Ön bizonytalan abban, hogy milyen oltalmat igényeljen, vagy milyen területi szinten, a szellemivagyon-diagnózisra irányuló szolgáltatás (IP Scan, 1. szolgáltatás) segíthet Önnek a helyes választásban.

 

Mikor pályázhat?

A Kkv-alap az EU 27 tagállamában székhellyel rendelkező kis- és középvállalkozások számára áll rendelkezésre. Ha az Ön vállalkozása megfelel a kkv hivatalos európai uniós definíciójának, a fentebb meghatározott szolgáltatásokat illetően 2021-ben az alábbi hat pályázati időszakban pályázhat támogatásra:

1. PÁLYÁZATI IDŐSZAK:
2021. január 11.
– 2021. január 31.

2. PÁLYÁZATI IDŐSZAK:
2021. március 1., hétfő
– 2021. március 31., szerda

3. PÁLYÁZATI IDŐSZAK:
2021. május 1., szombat, hétfő
– 2021. május 31., hétfő, szerda

4. PÁLYÁZATI IDŐSZAK:
2021. július 1., csütörtök, szombat, hétfő
– 2021. július 31., szombat, hétfő, szerda

5. PÁLYÁZATI IDŐSZAK
2021. szeptember 1.
– 2021. szeptember 30.

6. PÁLYÁZATI IDŐSZAK
2021. október 1.
– 2021. október 31.

Csak azokat a pályázatokat vesszük figyelembe, amelyeket a hat pályázati időszak során nyújtottak be. Pályázhat az 1. szolgáltatásra, a 2. szolgáltatásra, illetve a kettő kombinációjára. Egy időszak alatt csak egy pályázatot lehet benyújtani, és egy pályázat csak egy szolgáltatásra irányulhat. Ha valamelyik szolgáltatásra egy adott időszakban pályázik, a másik szolgáltatásra még mindig pályázhat egy azt követő időszakban. A pályázatok számától függetlenül a visszatérítés maximális összege pályázónként 1500 EUR. A támogatásokat a pályázatok beérkezési sorrendjében ítélik oda.

 

Hogyan pályázhat?

Kövesse a részletes útmutatónkat és a linkeket, ahol további információkat talál. További információkért tekintse meg a gyakran ismételt kérdésekkel (GYIK) foglalkozó alábbi szakaszt.

1.

Tekintse meg az ellenőrző listánkat, hogy ellenőrizhesse kkv-ja státuszát, és meghatározhassa, hogy jogosult-e kérelmet benyújtani.

Ellenőrző lista a pályázók számára

A jelentkezést megelőzően győződjön meg arról, hogy „igennel” tud válaszolni az alábbi kérdések mindegyikére:

Igen Nem

Az Ön vállalkozása az Európai Unióban székhellyel rendelkező, ott működő kis- és középvállalkozás?
 
A pályázati formanyomtatvány benyújtását megelőzően elolvasta a pályázati felhívást?
 
Ismeri a vállalatának banki információit, és rendelkezik olyan bankkivonattal (példa), amelyen a következő adatok szerepelnek: a vállalat neve mint számlatulajdonos; IBAN-szám (példák); és BIC/SWIFT-kód?
 
Rendelkezik vállalkozása héa-igazolással vagy nemzeti lajstromszám-igazolással?
 
Tudja, melyik szolgáltatás(ok)ra szeretne pályázni (1. szolgáltatás/2. szolgáltatás, illetve mindkettő) a pályázati felhívásban szereplő részletek alapján?
 
Tudja, hogy milyen szellemitulajdon-jogok tekintetében (védjegyek és/vagy formatervezési minták) kíván pályázni (2. szolgáltatás)?
 
Teljes mértékben tudatában van annak, hogy nem igényelheti ezeket a szolgáltatásokat, amennyiben ugyanezen szolgáltatásokhoz kapcsolódóan vagy ezek részeként már részesült nemzeti vagy uniós finanszírozásban?
 

 

 

2.

Nyújtsa be a pályázatát és az összes alátámasztó okmányt a Kkv-alapnak. Pályázatának beérkezéséről visszaigazoló e-mailt fog kapni. MEGJEGYZÉS: A Kkv-alapra csak a 2021-ben meghatározott öt szakasz során nyújthat be pályázatot.

Pályázást követően

Ha a pályázat sikeres, elküldjük Önnek az EUIPO által aláírt támogatási határozatot. Őrizze meg biztos helyen – később szüksége lesz rá! A sikertelen pályázók értesítést fognak kapni a döntésről és az elutasítás okairól.

 

3.

A támogatási határozatról szóló értesítést követően 30 nap áll rendelkezésére:

  • szellemivagyon-diagnózisra irányuló (IP scan) szolgáltatásokat igényelni. A szellemivagyon-diagnózisra irányuló szolgáltatások az ilyen szolgáltatást nyújtó nemzeti hivatalokban vehetők igénybe.
  • Kérelmezze és fizesse ki a védjegyet és/vagy a formatervezési mintát! Védjegyek és formatervezési minták lajstromozása a nemzeti szellemi tulajdoni hivatalok egyikében (nemzeti szinten), a Benelux Szellemitulajdon‑védelmi Hivatalban (Belgiumra, Hollandiára és Luxemburgra kiterjedően; regionális szinten), illetve nálunk, az EUIPO-ban (az EU valamennyi tagállamára kiterjedően) igényelhető.

 

4.

Végezetül, miután kifizette a szükséges szolgáltatásokat, nyújtsa be visszatérítési igényét a támogatási határozatban szereplő link segítségével. Kérelmének beérkezéséről visszaigazoló e-mailt fog kapni. 

 

A kifizetésre egy hónapon belül kerül sor, a benyújtott információk és dokumentumok jóváhagyása függvényében. A kedvezményezettek erről e-mailben kapnak értesítést.

 

További kérdései vannak? - GYIK

Az oldal utolsó frissítése 08-10-2021
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide