Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Hírek

március 16, 2020 Az EUIPO-ról

Friss hírek a COVID-19 járvány kapcsán: a Spanyolországban kihirdetett veszélyhelyzet nyomán életbe lépő intézkedések


 

Március 14-én a spanyol kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a COVID-19 járvány spanyolországi terjedése miatt. A 463/2020. számú királyi rendelettel kihirdetett intézkedések részeként lakhelyelhagyási korlátozást vezettek be, amelynek értelmében Spanyolország állampolgárai és lakosai kizárólag meghatározott körülmények között, például élelmiszer- és gyógyszervásárlás céljából hagyhatják el otthonukat.

Ennek folytán a hétvégén az EUIPO ügyvezető igazgatója életbe léptette a Hivatal üzletmenetének folytonosságára vonatkozó előírásokat, amelyek értelmében március 16-tól, hétfőtől kezdve az EUIPO minden alkalmazottja otthonról dolgozik. Ez az intézkedés az alkalmazottak, az érdekelt felek és a szélesebb közösség egészségének és biztonságának védelmét szolgálja.

A Hivatal intézkedéseket léptetett életbe a felhasználók folyamatos kiszolgálásának biztosítása érdekében, így amennyire az aktuális körülmények megengedik, az EUIPO üzletmenete a szokásos módon folytatódik. A védjegy- és formatervezésiminta-bejelentések fogadása, vizsgálata és közzététele, a közlemények küldése és a határidők megállapítása terén a Hivatal működése a megszokott módon folytatódik. Az értesítők a szokásos módon megjelennek.

Az ügyvezető igazgató közzétett határozata értelmében minden határidő 2020. május 1-jére módosul. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a határidőket május 4-ig, hétfőig meghosszabbítják, mivel május 1., péntek munkaszüneti nap.

A Tájékoztatóközpontunk és további telefonvonalaink a szokásos módon működnek tovább: munkatársaink fogadják a telefonon vagy e-mailben érkező megkereséseket.

Elkötelezetten törekszünk arra, hogy ebben az időszakban is a lehető legjobb szolgáltatással álljunk a felhasználóink rendelkezésére, és rendszeren friss híreket teszünk majd közzé a honlapunkon és a közösségi médiában elérhető csatornáinkon.

Felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy a Hivatal székhelye további értesítésig zárva tart: látogatók nem léphetnek be az épületbe, és elhalasztásra kerül minden olyan rendezvény, amelyre ebben az időszakban a Hivatal székhelyén kerülne sor.


 
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide