Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Online tervezetek használata

Az online bejelentések bármikor, bármelyik pillanatban lementhetők és később is vissza lehet térni rájuk. A lementett bejelentések a User Area Drafts részénél találhatók.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a még be nem nyújtott bejelentés mentésénél mindössze tervezetként történik a mentés. A tervezetek a User Area felületen 30 napig maradnak lementve.

Drafts section

Egy bejelentés tervezetként történő mentéséhez a bejelentési űrlapon lévő 'Save' gombot használja!

A lajstromozott közösségi formatervezési minta (RCD) bejelentésénél válassza a fejléc között lévő opciók között a 'Save' gombot!

'Save' button in the registered Community design application

A többi típusú bejelentésnél a képernyő tetején lévő navigációs menüben található.

'Save' button in trade mark application 'Save' button in the application for a notice of opposition

'Save' gombra kattintással a bejelentéstervezet a 'Drafts' fülre kerül a User Area felületen. Felhívjuk a figyelmét, hogy egy adott tervezetnek a 'Drafts' táblázatban történő könnyebb beazonosításához bármelyik online bejelentésénél egy alfanumerikus személyes referenciaszámot is megadhat.

Personal reference number in your online application Personal reference number in your online application

Ezek után a bejelentését könnyen magtalálhatja a User Area felületen:

Reference column in the drafts table

Lehetőségek a 'Drafts' részben:

  • A munka folytatásához az oldal ikonra kattintva nyithatja meg újra a bejelentését Re-open icon
  • A kapcsolódó tervezet kiválasztásával és 'Send to email account' gombra kattintva emailcímre is elküldheti a tervezet másolatát.
  • A sorok jobb oldalán lévő Notes icon (megjegyzések) ikonra vagy az 'Actions' menüben lévő 'Notes' gombra kattintva tervezetéhez megjegyzést fűzhet.
  • A Open lock icon ikon segítségével lezárhatja tervezetét, így az nem fog automatikusan törlődni 30 nap után. A formatervezési minták tervezetét azonban nem lehet zárolni, ezeket hét nap után mindig törli a rendszer.
  • Tervezetét a Bin icon ikonra vagy 'Delete' gombra kattintással törölheti.

Támogatási központunkban további gyakori kérdésekre találhat választ, és részletesebben is olvashat a webhely szolgáltatásairól.

Az oldal utolsó frissítése 24-02-2018
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide