Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Hogyan hozhatok létre új User Area-fiókot?

Ha regisztrál a User Area felületre, egy olyan, fejlett statisztikai platformhoz kap hozzáférést, amelyről figyelemmel kísérheti védjegyeit és formatervezési mintáit, feliratkozhat híreinkre, riasztásokat állíthat be, valamint alfiókokat hozhat létre.

Az új felhasználói fiók létrehozása egyszerű: kattintson a képernyő jobb felső sarkában látható „Feliratkozás" opcióra.

Képernyőfelvétel a feliratkozási opciót tartalmazó fejlécről

A felhasználói fiók létrehozásakor elsőként azt a kérdést kell feltennie magának, hogy nyújtott-e már be korábban bejelentést az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához (EUIPO) (védjegybejelentés, formatervezési mintabejelentés vagy felszólalás). Ha a múltban már igénybe vette bármelyik szolgáltatásunkat, akkor az ahhoz tartozó felhasználó már létezik felhasználói adatbázisunkban, és felhasználó-azonosító szám van hozzárendelve. Képernyőfelvétel a felhasználói fiók létrehozásakor felteendő első kérdésről
 

Ha már rendelkezik felhasználó-azonosítóval a Hivatalnál (kattintson az IGEN válaszra az első kérdésnél), írja be nevét és azonosítóját, hogy a rendszer azonosítani tudja az adatbázisban. Az adatok megadása után továbbléphet: a rendszer az online fiók felhasználónevének megadását kéri. A jelszót – a kiválasztott opciónak megfelelően – e-mailben vagy faxon/postai úton küldjük el. A fiók aktiválására csak a jelszó megadását követően kerül sor.

Képernyőfelvétel az első kérdésre adott igenlő válaszról

Ha új felhasználóként regisztrál (kattintson a NEM válaszra az első kérdésnél), a rendszer felhasználónév és e-mail cím (ez utóbbira kapja majd meg az aktiváló hivatkozást), valamint néhány személyes adat megadását kéri. A fiók csak akkor aktiválódik, ha a folyamat végén elküldött e-mailben található aktiváló hivatkozáson keresztül megadja a jelszót.

Képernyőfelvétel az első kérdésre adott nemleges válaszról

A feliratkozásról a támogatási központ erre vonatkozó részében olvashat bővebben.

Az oldal utolsó frissítése 24-02-2018
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide