Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Hogyan adható tíznél több minta a formatervezési minta bejelentéshez?

Amikor lajstromozott közösségi formatervezési mintára vonatkozó bejelentést tesz, érdemes tudnia, hogy egy adott kérelemhez tíznél több formatervezési mintát is csatolhat.

Az azonos alapadatokkal rendelkező közösségi formatervezési minták olyan közösségi formatervezési minták, amelyek ugyanolyan típusú termékekre vonatkoznak, és amelyeket a locarnói osztályozás, az ipari formatervezési minták besorolásának nemzetközi regisztere alapján ugyanabba az osztályba sorolnak.

A többes formatervezési minta bejelentések a bejelentés „Formatervezési mintákkal kapcsolatos információk" szakasznál igényelhetők az „Új" gombra kattintva.

'Design(s) information' section

Egy legördülő menüsorból kiválaszthatja egynél több formatervezési minta megadását is. Kattintson az „Igen" gombra, és adja meg a minták számát 1-től 10-ig. Biztonsági okokból és a túlterhelést megelőzendő a rendszer nem teszi lehetővé egyszerre tíznél több minta megadását. Amennyiben tíznél több formatervezési mintát szeretne igényelni, a következőket kell tennie.

Ebben az esetben meg kell adnia, hogy a Locarnói osztályozás szerint milyen típusú termékekkel kapcsolatos formatervezési mintákra vonatkozik a lajstrombavételi kérelme. Kérjük vegye figyelembe, hogy az ugyanazon bejelentéssel védeni kívánt összes formatervezési mintának a locarnói osztályozás szerint ugyanabba az osztályba kell tartoznia.

Ezután feltöltheti a formatervezési minták nézeteit; mintánként legfeljebb hetet és három további nem levédett nézetet. Kattintson a böngészés gombra, válassza ki a feltöltendő fájlt, majd kattintson a „feltöltés" gombra. Dinamikus 3D nézetek is behúzhatók a következő formátumokban: OBJ, STL vagy X3D. Az elfogadott fájltípusokra és maximális méretekre vonatkozó információ a mellékletek oldalon található.

Viewa for design

Miután feltöltött tíz mintát, kattintson a „Mentés" gombra, ezután megint az „Új" gombra.

Amikor megnyomja a „Mentés" gombot, a rendszer megmutatja az összes feltöltött minta és a kapcsolódó nézetek összefoglalóját. A táblázatban a részletek megtekintése céljából megnyithatja az egyes tételeket, valamint szerkesztheti vagy törölheti azokat.

'Design(s) information' section

A weboldal egyéb szempontjaival kapcsolatban támogatási központunkban további gyakran ismételt kérdések találhatók.

Az oldal utolsó frissítése 24-02-2018
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide