Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

EUIPO nyelvpolitika

A Hivatal öt hivatalos nyelve az angol, a francia, a német, az olasz és a spanyol. A védjegy- és formatervezésiminta-bejelentések az Európai Unió 23 hivatalos nyelvén nyújthatók be. Az európai uniós védjegyek és a közösségi formatervezési minták lajstromait is az EU 23 hivatalos nyelvén teszik közzé. Az EUIPO weboldalának tartalmát legalább a Hivatal öt hivatalos nyelvén, és gyakran az Unió másik 18 hivatalos nyelven is közzéteszik.

Az EUIPO elkötelezetten vallja, hogy az EU-ban mindenkinek joga van a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos információkhoz az általa értett nyelven hozzáférni, még akkor is, ha az adott nyelv nem az anyanyelve.

 

A lehetőségekhez képest az országa hivatalos nyelvén fogunk kommunikálni Önnel.  Konkrét védjegy- vagy formatervezésiminta-eljárásokkal kapcsolatos nyelvi kérdéseket illetően azonban a megfelelő jogszabályok és a Hivatal útmutató dokumentumai alkalmazandók.

A Hivatal előtti eljárásban használható nyelvekkel kapcsolatban további információ a megfelelő jogszabályokban, különösen az EUVR 146. és 147. cikkében, az EUV Vhr. 24., 25. és 26. cikkében, a CDR 98. és 99. cikkében, valamint a CDIR 29., 80., 81. és 83. cikkében található.

 

A keresett nyelv kiválasztása a weboldalon

Minden weblapunkon a bal felső sarokban található legördülő menüből választhatja ki azt a nyelvet, amelyen az oldalt kívánja megjeleníteni.

Amennyiben bírósági ügy alátámasztásához ítélkezési gyakorlatot keres, eSearch Case Law adatbázisunk gépi fordítást biztosít, amelynek segítségével azonnal megértheti az adott ítélet tartalmát, mielőtt hitelesített fordításért fizetne.

 

EUIPO terminológia

Az EUIPO minden uniós nyelven hivatalos, szellemi tulajdonnal kapcsolatos terminológiát biztosít. Ezzel hozzájárul a szellemi tulajdon világában a jogi bizonyosság megteremtéséhez. A kifejezéslistákhoz mindenki hozzáférhet az EU intézményközi terminológiai adatbázisán (IATE) keresztül.

 

Fordítások

A Hivatal működéséhez szükséges fordításokat az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja biztosítja.

Ezenkívül az EUIPO korszerű gépi fordítási technológiát is igénybe vesz, hogy felhasználóinak saját nyelvükön – akár nem uniós nyelveken is – kiegészítő tájékoztatást nyújtson.

 


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.