Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

EasyFiling

Európai uniós védjegy benyújtása az egyszerű bejelentési űrlap segítségével

Ez az űrlap az Európai Gazdasági Térségben letelepedett kkv-knak és magánszemélyeknek nyújt segítséget ahhoz, hogy szó- vagy ábrás európai uniós védjegyük bejelentését be tudják nyújtani.

A folyamat során Ön benyújtja védjegyét, megnevezi azokat az árukat és szolgáltatásokat, amelyeket védeni kíván, továbbá meg tudja állapítani, hogy a hasonló védjegyek jogosultjai megtámadhatják-e az Ön bejelentését.

A bejelentés megkezdése előtt ellenőrizendő négy elem

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a védjegybejelentések elutasítása esetén a bejelentési díj visszatérítésére nincs lehetőség. Számos bejelentést vagy azért utasítanak el, mert már valaki más bejelentett egy azonos vagy hasonló védjegyet, vagy mert a védjegy nem rendelkezett megkülönböztető jeggyel. A minél gördülékenyebb bejelentés érdekében javasoljuk, hogy nézze meg ezt a videót:

Új bejelentés

Mi lehet/nem lehet európai uniós védjegy?

Mit szeretne értékesíteni/előállítani/forgalmazni?

Valaki más már használja ugyanazt a védjegyet vagy egy hasonlót?

Bír-e az Ön védjegye valamilyen jelentéssel az Európai Unióban?

Ez az útmutatás nem minősül jogi tanácsadásnak. Ha jogi tanácsadást szeretne kapni, tekintse meg a jogi képviselői adatbázisunkat.

További segítségre van szüksége a bejelentés során? Hétfőtől péntekig (közép-európai idő szerint 8:30 és 18:30 között) chaten keresztül veheti fel a kapcsolatot az EUIPO tájékoztató központtal.

Az oldal utolsó frissítése 12-03-2021
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide