Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Menu

Átalakítások

Az átalakítás az európai uniós védjegyekre (EUTM) és a nemzetközi lajstromozásra (NL) alkalmazható eljárás.

Amennyiben az európai uniós védjegyoltalom megszűnik, a védjegy bizonyos tagállamokban érvényes védjeggyé alakítható. Az átalakítás különösen az európai uniós védjegyek egységes jellegéből adódó, lehetséges problémák megoldásában hasznos.

Ha például az európai uniós védjegy esetében egy vagy több országban feltétlen kizáró okok miatt, illetve egy vagy több országban érvényes korábbi védjegyen alapuló felszólalás következtében lajstromozási problémák adódnak, az európai uniós védjegy bejelentője kérheti az európai uniós védjegy átalakítását egyedi, nemzeti védjegybejelentéssé az ezen okok által nem érintett más országokban.

A nemzetközi lajstromozás EU tagállami nemzeti védjegybejelentéssé, illetve a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) által létrehozott Madridi Megállapodás, illetve a Madridi Jegyzőkönyv szerződő feleinek a megjelölésévé alakítható át.

További információk a Védjegyekre vonatkozó útmutatóban találhatók.

Az oldal utolsó frissítése 24-02-2018
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide