Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

 

Elérhetőség

2010 januárja óta az európai uniós intézmények valamennyi új weblapját a Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0, AA-szintjének megfelelően készítik.

A webes elérhetőség minden felhasználó számára ugyanannyi hozzáférést biztosít a világhálón lévő információkhoz és funkciókhoz. A webes elérhetőség közelebbről azt is jelenti, hogy bármilyen képességekkel és korlátokkal élő személy képes megtekinteni a világhálón található tartalmakat, képes megérteni ezeket, navigálni közöttük és interaktív tevékenységet is tud folytatni a weben.

Az Európai Unió által aláírt, fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény szerint fogyatékossággal élő személy minden olyan személy, aki hosszan tartó fizikai, mentális, intellektuális, vagy érzékszervi károsodással él, amelyek számos egyéb akadállyal együtt korlátozzák az adott személy teljes körű, hatékony és másokkal egyenlő társadalmi szerepvállalását.

Az internet használata során a felhasználók problémákba ütközhetnek különféle fogyatékosságaik, funkcionális korlátozások, környezeti tényezők vagy technológiai okok miatt:

  • Fogyatékossággal élő személyek: a látás és hallás terén, fizikai és kognitív téren
  • Idősebbek, írás-olvasási ismeretek, egyebek
  • Technológiai korlátozások vagy hozzá nem értés: böngészők, felületek, eszközök, mobilinternet
  • Környezeti tényezők: helyszín, megvilágítás, zaj, lassú hálózat

Forrás: Európai Bizottság – Információszolgáltatók útmutatója (Information Providers guide)

Technikai okokból a következő oldalak nem kompatibilisek a WCAG 2.0-vel:

  • Videót tartalmazó oldalak
  • Internetes űrlapok
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.