Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Obrazac za kontakt

Za otvaranje obrasca za kontakt kliknite na poveznicu Obratite nam seu dnu početne stranice. Otvorit će se nova stranica. Za otvaranje obrasca kliknite na gumb Obrazac za kontakt.

U prvom dijelu obrasca za kontakt - Osobni podatci - nalazi se sažetak podataka za nositelja žiga / podnositelja prijave ili zastupnika, ovisno o vrsti korisnika koji je prijavljen u sustav. Za prikaz svih podataka trebate kliknuti na ikonu strelice unutar tablice.

U drugom dijelu, Razlog, odaberite razlog zbog kojeg nam se obraćate. Napominjemo da EUIPO ne prihvaća pisma niti dokumente poslane e-poštom koji se odnose na specifičan predmet. Tu korespondenciju morate uvijek podnijeti putem sučelja User Area, odnosno telefaksom, poštom ili dostavnom službom. U potonja tri slučaja uvijek potrebno navesti broj predmeta.

 
 • Za što se može koristiti obrazac za kontakt?

  Padajući izbornik ispod zaglavlja „Razlog” nudi sljedeće opcije:

  Opća pitanja Ako tražite opće informacije o EUIPO-u ili imate pitanja o podnošenju prijava za žigove EU-a ili registrirane dizajne Zajednice te pitanja o postupcima (pristojbe, pravo prvenstva, senioritet itd.).

  Tehnička pitanja Ako imate hitna tehnička pitanja (e-prijave, pritužbe, obnavljanja, User Area i sl.).

  Molimo vas da navedete što više podataka, uključujući snimke ekrana s porukama o grešci.

  Prijedlozi i povratne informacije Ako želite dati povratne informacije ili prijedloge u vezi s postupcima ili internetskim stranicama EUIPO-a.

  Zahtjev za administrativni dokument EUIPO-a Ako trebate administrativne dokumente koje ne možete naći na internetskim stranicama.

  Zahtjev za informacije Ako trebate dodatne informacije o određenim predmetima.

  Formalna pritužba
  Za postupak podnošenja pritužbe o žigovima EU-a i registriranim dizajnima Zajednice.

  I am experiencing problems accessing my account
  Za pitanja o prijavi na internetske stranice EUIPO-a ili probleme sa zaporkom.

 • Ispunjavanje obrasca za kontakt

  Razlog Odaberite jednu od ponuđenih opcija iz padajućeg izbornika, uz svoj upit navedite odgovarajući identifikacijski broj radi identifikacije svog poduzeća ili predmeta te ispunite polje „Komentari”.

  Privitci se mogu dodati pritiskom na gumb „Pregledati” ispod polja „Komentari”.

  Ako želite dobiti primjerak svojeg upita kao administrativnu e-poruku na svoj korisnički račun unutar sučelja User Area, označite okvir „Pošalji primjerak” (dostupno samo korisnicima koji su prethodno zatražili elektroničko primanje službenih poruka).

  Kod zahtjeva za administrative dokumente EUIPO-a možete odabrati način za slanje tih dokumenata vama. Preporučamo vam opciju „putem e-pošte” jer je najbrži i najučinkovitiji način dostave.

  U slučaju zahtjeva za informacije, postoji polje „Informacije” (s poveznicom na detaljnije podatke), u kojem prije slanja obrasca za kontakt možete provjeriti postoje li već informacije koje tražite u EUIPO-ovoj bazi podataka.

  Napomena: Formalne pritužbe ne predstavljaju žalbu na odluku EUIPO-a. Upite o odlukama ispitivača EUIPO-a potrebno je predati kao žalbe.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.