Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Menu

Vrijednost

Gradite vrijednost svoje marke

 

Registrirani žig predstavlja način na koji ćete pokazati koliko ste uložili u svoju marku. Ta vrijednost može rasti ili padati, ovisno o tržišnim silama i uspjehu vaše tvrtke i njezinih proizvoda. Vaš žig može biti i predmetom revizije; njegova vrijednost predstavlja vrijednost vaše tvrtke. Žigovi se mogu licencirati, prodavati ili razvijati kao zalog.


Jedna od najvrjednijih marki u današnjem svijetu jest Apple. Apple je rastao kroz zaštitu i razvoj svog intelektualnog vlasništva: žigova, dizajna, autorskih prava i patenata.


Uspješne tvrtke razvijaju svoje intelektualno vlasništvo od prvog dana. Da biste bili uspješni u inovacijama, ne morate biti veliki, samo morate znati kako rasti.


 

Ciklus uspjeha

Uspjeh rađa uspjeh. Inovativne tvrtke grade portfelje prava intelektualnog vlasništva kojima štite i razvijaju svoju konkurentnu prednost. Društvo u cjelini ima koristi od njihovih postignuća i tih prava.


 

Upravljanje kreativnošću ključ je za unovčenje inovacija.

 

Mnogi će ljudi odustati kada im se učini da je cijeli svijet protiv njih, ali baš je to trenutak kad morate dati sve od sebe. Upotrijebit ću analogiju trčanja u utrci. U jednom trenutku mislite da više ne možete, ali ako uspijete prijeći tu granicu boli, vidjet ćete cilj i sve će biti u redu. Često vas rješenje čeka odmah iza ugla.'


James Dyson, osnivač tvrtke Dyson

Posljednji put ažurirano 22-09-2017
Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija