Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Menu

Zastupnici

Podnositelj zahtjeva koji svoj domicil ili glavno mjesto poslovanja ili stvarno i djelatno trgovačko sjedište nema u Europskoj uniji mora imati profesionalnog zastupnika. Popis zastupnika možete naći na internetskim stranicama EUIPO-a.

Podnositelj zahtjeva koji ima svoj domicil ili glavno mjesto poslovanja ili stvarno djelatno trgovačko sjedište u Europskoj uniji može djelovati u vlastito ime ili može imenovati svog zastupnika.

Ako je dotični zastupnik već u prošlosti podnosio prijave u EUIPO-u, on pri EUIPO-u posjeduje identifikacijski broj zastupnika. Ako vam je taj broj poznat, možete ga koristiti po potrebi. Inače je potrebno ispuniti sve potrebne informacije o dotičnom zastupniku. Novi zastupnik može biti odvjetnik ili zaposlenik u ulozi zastupnika.

 
  • Odvjetnik

    Odvjetnik mora biti kvalificiran u jednoj od država članica EU-a, u toj državi mora imati pravo djelovati kao zastupnik u području žigova ili dizajna i mora imati svoje mjesto poslovanja u Europskoj uniji. Odvjetnik može biti povezan s postojećom udrugom zastupnika, a tom se slučaju koristi identifikacijska oznaka dotične udruge.

    Napomena: Prema poljskom pravu poljski se odvjetnici ne smiju odabrati kao zastupnici za elektroničko podnošenje prijave EUTM-a.

  • Zaposlenik u ulozi zastupnika

    U slučajevima kada zaposlenika u ulozi zastupnika izravno zapošljava podnositelj zahtjeva, dovoljno je navesti njihovo ime i prezime. Ako rade u poduzeću (sa stvarnim i djelatnim sjedištem u EU-u) koje je gospodarski povezano s podnositeljem zahtjeva, potrebno je opisati prirodu tih veza kao i navesti naziv dotičnog poduzeća.

Posljednji put ažurirano 14-01-2019
Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija