Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Menu

Vijesti

ožujak 16, 2020 O EUIPO-u

Novosti o virusu COVID-19: u Španjolskoj uvedene mjere nakon što je proglašeno „stanje uzbune”


 

Španjolska je vlada 14. ožujka proglasila „stanje uzbune” zbog širenja virusa COVID-19 u cijeloj zemlji. Jedna od mjera objavljenih u Kraljevskom dekretu 463/2020 jest ograničenje kretanja, što znači da bi svi građani i stanovnici Španjolske trebali izlaziti iz svojih domova samo u točno određenim okolnostima, primjerice kako bi kupili hranu i lijekove.

U skladu s tim, izvršni je direktor EUIPO-a tijekom vikenda odobrio pokretanje protokola za osiguravanje kontinuiteta poslovanja Ureda, što je rezultiralo odlukom da će od ponedjeljka 16. ožujka svi članovi osoblja EUIPO-a raditi od kuće. Time se želi zaštititi zdravlje i sigurnost osoblja, dionika i šire zajednice.

Mjere su uvedene kako bi se korisnicima omogućila neometana usluga; uobičajeno će se poslovanje EUIPO-a nastaviti dok god to okolnosti budu dopuštale. Prijave za registraciju žigova i dizajna i dalje će se zaprimati, ispitivati i objavljivati, a Ured će nastaviti slati obavijesti i određivati rokove. Glasnik će se objavljivati kao i obično.

Objavljena je odluka izvršnog direktora kojom se svi rokovi produljuju do 1. svibnja 2020. U praksi to znači da se rokovi produljuju do ponedjeljka, 4. svibnja, s obzirom na to da je petak, 1. svibnja, državni praznik.

Naš će informativni centar i sekundarna korisnička podrška nastaviti s uobičajenim radom te primati upite putem telefona ili e-pošte.

Dat ćemo sve od sebe da pružimo najbolju uslugu svojim korisnicima u ovom razdoblju, a redovito ćemo objavljivati novosti na našim internetskim stranicama i preko kanala društvenih mreža.

Obavještavamo korisnike i da će sjedište Ureda biti zatvoreno do daljnjega, posjetitelji se neće primati, a svi se događaji zakazani za ovo razdoblje odgađaju.


 
Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija