Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Menu

Ništavost

 Zahtjeve za pokretanje postupka proglašenja ništavosti EUIPO-u može podnijeti svaka fizička ili pravna osoba te za to ovlašteno javno tijelo. Za podnošenje zahtjeva za proglašenje ništavosti naplaćuje se pristojba.
 
Više informacija o zahtjevima za proglašenje ništavosti možete pronaći u Smjernicama, Ispitivanje zahtjeva za proglašenje ništavosti dizajna.

Više informacija o pristojbi za proglašenje ništavosti potražite na dijelu našeg mrežnog mjesta koji se odnosi na pristojbe i plaćanja.

Kad je riječ o postupcima proglašenja ništavosti dizajna Zajednice, podnositelji zahtjeva koji nemaju prebivalište, glavno mjesto poslovanja ili stvarni i djelatni industrijski ili trgovački nastan na području EGP-a (Europski gospodarski prostor) obavezni su imati zastupnika pred Uredom. Popisu zastupnika koji je sastavio Ured pristupite putem aplikacije eSearch plus.

Jezik postupka brisanja mora biti jedan od pet jezika Ureda i jedan od dvaju jezika koje je nositelj žiga EU-a odabrao pri podnošenju prijave za osporavani žig. Detaljna pravila o određivanju jezika postupka potražite u Smjernicama, dijelu C: Prigovor, 1. odjeljku. Postupovna pitanja, stavku 2.3.

Zahtjeve za proglašenje ništavosti prima EUIPO koji je uz sudove za dizajn Zajednice nadležan za rješavanje sporova povezanih s registriranim dizajnima Zajednice. S druge strane, sporove povezane s neregistriranim dizajnima Zajednice rješavaju isključivo sudovi za dizajn Zajednice.
Nakon što EUIPO i nadležni nacionalni sudovi (sudovi za dizajn Zajednice) ili europski sudovi donesu određeni broj odluka o tim predmetima, prirodnim će se tijekom postupno graditi i sudska praksa. To se dokumentira i komentira i na taj način daje svima na uvid.
Za pretraživanje sudske prakse koristite se alatom eSearch sudske prakse.

Pitanja i odgovori na ovoj stranici služe samo u informativne svrhe i ne mogu se upotrijebiti kao pravna referenca. Za više informacija pročitajte Uredbu o žigu Europske unije i Uredbu o žigu Zajednice ili Smjernice o žigu/dizajnu.

Više informacija o tome kako Ured postupa s vašim osobnim podatcima možete pronaći u izjavi o zaštiti podataka.
 

Posljednji put ažurirano 18-07-2018
Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija
x