Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Menu

Kako mogu dodati više od 10 dizajna u svoju prijavu?

Ako podnosite prijavu za registrirani dizajn Zajednice, dobro je znati da možete dodati više od 10 dizajna s istim osnovnim podatcima u jednu prijavu.

Dizajni s istim osnovnim podatcima su dizajni koji se odnose na istu vrstu proizvoda i navedeni su u istom razredu Lokarnske klasifikacije, međunarodnog referentnog dokumenta za razvrstavanje industrijskih dizajna.

Prijave za više dizajna može se zatražiti u odjeljku „Podatci o dizajnima" vaše prijave, pritiskom na gumb „Novo".

Odjeljak 'Podatci o dizajnima'

Pojavit će se rubrika sa sadržajem u kojoj možete odabrati kreiranje više dizajna. Kliknite na „Da" i unesite broj dizajna od 1 do 10. Sustav vam ne dozvoljava unošenje više od 10 dizajna istovremeno iz sigurnosnih razloga i rada aplikacije. Za dodavanje više od 10 dizajna morate ponoviti postupak objašnjen u nastavku.

Zatim morate odabrati vrstu proizvoda na koje se odnose vaši dizajni temeljem Lokarnske klasifikacije. Zapamtite da svi dizajni koje želite zaštititi jednom prijavom moraju biti iz istog razreda Lokarnske klasifikacije.

Sada ste spremni prenijeti poglede na svoj dizajn, no prenijeti možete najviše sedam pogleda na svaki dizajn. Kliknite na tipku za pregledavanje, odaberite svoju datoteku i odaberite „Prijenos". Također možete povući i ispustiti 3D dinamične poglede u bilo kojem od sljedećih formata: OBJ, STL ili X3D; Za informacije o prihvatljivim vrstama datoteka i njihovim najvećim dozvoljenim veličinama pogledajte našu stranicu s privitcima.

Pogled na dizajn

Nakon što prenesete 10 dizajna, kliknite na gumb „Spremi" i zatim ponovo na gumb „Novo".

Nakon što pritisnete opciju „Spremi", sustav vam pokazuje sažetak svih dizajna i odgovarajuće poglede na njih koje ste prenijeli. U toj tablici možete otvoriti pojedine unose za detaljnije informacije, izmijeniti ih ili izbrisati.

Odjeljak Podatci o dizajnima

Više detalja o drugim aspektima mreže možete pronaći u „Često postavljanim pitanjima" u odjeljku Pomoć.

Posljednji put ažurirano 24-02-2018
Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija