Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Menu

Poruke

U ovom odjeljku primat ćete službene poruke EUIPO-a (ako prilikom registracije odaberete opciju primanja poruka na svoj račun unutar sučelja User Area).


Ako prilikom registracije niste odabrali opciju primanja elektroničkih službenih poruka EUIPO-a, možete je naknadno odabrati u svakom trenutku u odjeljku opcija unutar sučelja User Area.

Kliknite na ikonu pisma Ikona za poruke u kartici Poruke koja se nalazi u bočnoj traci slijeva.

Odjeljak Poruke unutar sučelja User Area ima četiri kartice:

 • Novo — ovdje se primaju nove poruke.

 • U tijeku — ovdje se poruke privremeno pohranjuju.

 • Poslano — ovdje je moguće pregledati uspješno poslane poruke.

 • Arhiva — ovdje se poruke pohranjuju za buduću upotrebu.

Napomena: poruke pohranjene u karticama „Arhiva" ili „Poslano” automatski se brišu nakon 30 dana. Ako ih budete kasnije željeli pregledavati, idite na detaljan prikaz datoteke u alatu eSearch plus.


 • Kartice radnji

  U nastavku je popis kartica radnji i njihovih funkcija.

  Filtar
  Kada kliknete na karticu „Filtar”, otvorit će se padajući izbornik. Odaberite filtre koje želite primijeniti ili kreirajte nove. Želite li ukloniti određeni filtar, kliknite na ikonu kante za smeće Ikona kante za smeće

  Premjestiti u
  Poruke se mogu premjestiti u drugu karticu. Odaberite poruku koju želite premjestiti, kliknite na gumb „Premjesti u” pa odaberite „U tijeku” ili „Arhiva”.

  Poslati na
  Poruke možete „poslati” ili „proslijediti” (jednom po jednom) odabranom primatelju.ƒ Označite potvrdni okvir s lijeve strane retka u tablici, zatim kliknite na gumb „Poslati na” i odaberite „Moju e-adresu” ili „Drugu e-adresu”.

  Vaša e-adresa automatski se ispisuje ako odaberete „Moju e-adresu”.

  Unesite e-adresu primatelja ako ste odabrali „Drugu e-adresu”.

  Preuzeti
  Kliknite na „Preuzeti” i označite odgovarajuće okvire kako biste komprimirali svoje odabrane poruke u jedinstvenu datoteku (ZIP format).

 • Pretpregled & preuzimanje poruka

  Moguć je pretpregled i preuzimanje poruka u skočnom prozoru kojem se pristupa putem ove ikone Ikona za preuzimanje s desne strane retka u tablici.

  Napomena: Morate imati instaliran Adobe Acrobat za pretpregled datoteka u PDF formatu u skočnom prozoru.

 • Pregled u alatu eSearch plus

  Kliknite na ovu ikonu Ikona za pregled pokraj poruke i otvorit će se eSearch plus u novom prozoru.

 • Praćenje poruka

  Kliknite na ovu ikonu Ikona za pregled ako želite provjeriti detalje o provedenim radnjama u vezi s vašim porukama.

 • Polje za brzo pretraživanje

  Kliknite na povećalo Ikona za pretraživanje u gornjem desnom okviru za pretraživanje kada želite pretraživati svoje poruke. Pretraživanje će prikazati samo rezultate iz one kartice koju ste odabrali (Novo, U tijeku, Poslano ili Arhiva).

 • Odgovaranje na poruke

  Kliknite na „Odgovoriti” pokraj svoje poruke Gumb čeka se odgovor. Bit ćete preusmjereni na detaljan pregled u alatu eSearch plus u kojem možete pregledati informacije o datoteci. Na raspolaganju su različite mogućnosti odgovaranja. Kada odaberete vrstu odgovora, pojavit će se obrazac za poruke. Kada odgovorite, vidjet ćete da je gumb pokraj odgovarajuće poruke u izborniku Poruke postao zelen Gumb odgovoreno

  Napomena: Gumb „Odgovoriti” postaje zelen samo kada na poruku odgovarate sa svoje stranice Poruke unutar sučelja User Area. Ako na poruku odgovarate izvan sučelja User Area, gumb ostaje narančaste boje.

Posljednji put ažurirano 24-02-2018
Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija