Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Malli ja siihen liittyvät tuotteet

Kaikissa hakemuksissa on ilmoitettava, mihin tuotteeseen (tuotteisiin) malli liittyy.

Kun jätät hakemuksen, sinua pyydetään ilmoittamaan tuotteiden nimet, joissa mallia on tarkoitus käyttää tai joihin se on tarkoitus sisällyttää. Tuotteet on määriteltävä siten, että niiden luonne tulee selkeästi esiin ja että ne voidaan luokitella vain yhteen Locarnon luokituksen mukaiseen luokkaan.

Locarnon luokitus on teollismallien kansainvälinen luokitus. EUIPO on kehittänyt yhteistyössä EU:n teollis- ja tekijänoikeusvirastojen kanssa Eurolocarno-hakuvälineen. Se luokittelee tuotteesi automaattisesti oikeisiin luokkiin ja alaluokkiin. Se perustuu Locarnon luokitusjärjestelmään ja vastaa sitä myös rakenteeltaan. Se on saatavissa kaikilla EU:n virallisilla kielillä.

Teollismallien kansainvälinen luokitus

Eurolocarno 

Miksi tätä työkalua kannattaa käyttää?

Syitä on kaksi

  • Jos valitset jonkin Eurolocarno-työkalussa luetelluista termeistä, takaamme, että hyväksymme sen. Lisäksi rekisteröintimenettely nopeutuu ja yksinkertaistuu tällöin huomattavasti. Voit tehdä tämän suoraan sähköisellä hakulomakkeella.
  • Luokittelu palvelee vain hallinnollisia tarkoituksia ja mahdollistaa mallin hakemisen rekisteröityjen yhteisömallien tietokannasta. Sen enempää tuotteiden nimeäminen kuin niiden luokituskaan ei vaikuta itse yhteisömallin suojan laajuuteen. Toisin sanoen tuotteen kuvaamiseen käytettävä terminologia ei vaikuta rekisteröidyn yhteisömallin antamaan suojaan.

Yhteisrekisteröintihakemukset

Jos haluat liittää monta mallia samaan hakemukseen ja hyödyntää siten paljousalennusta, tuotteiden luokitus on ratkaisevaa, sillä kaikkien mallien, joille haet suojaa, on kuuluttava samaan Locarno-luokkaan. Tähän viitataan yhtenäisellä luokkavaatimuksella.

Mallien ei kuitenkaan tarvitse kuulua samaan alaluokkaan. Yhteisrekisteröintihakemus voidaan hyväksyä esimerkiksi, jos yhden mallin kohdalla on ilmoitettu tuotteeksi "moottoriajoneuvot" ja toisen mallin kohdalla "ajoneuvojen sisustuselementit". Tässä tapauksessa molemmat kuuluvat Locarnon luokkaan 12, mutta ensin mainittu alaluokkaan 08 ja jälkimmäinen alaluokkaan 16.


Koristelu

Samaan luokkaan kuulumisen vaatimukseen on yksi poikkeus yhteisrekisteröintiä haettaessa: koristelu.

Koristelu on koristeellinen osa, joka voidaan lisätä tuotteeseen muuttamatta sen ääriviivoja. Koristelut kuuluvat Locarnon luokkaan 32-00. Ne voivat esiintyä yhteisrekisteröintihakemuksessa toisen luokan kanssa.

Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja