Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Orphan Works database

 

Orpoteoksia koskeva tietokanta on yksittäinen? julkisesti saatavilla oleva? tietokanta, jossa yleisön saatavilla on tietoa orpoteoksista, jotka ovat yleisölle avointen kirjastojen, oppilaitosten ja museoiden sekä jäsenvaltioissa olevien arkistojen, elokuva- tai äänitearkistojen ja julkisen palvelun yleisradio-organisaatioiden kokoelmissa.

Saat lisätietoja orpoteosten tietokannasta napsauttamalla tätä linkkiä. Sinun kielelläsi on esite, johon voi tutustua.


Orpoteostietokantaan pääsee helposti tästä linkistä.


Kyllä. Orpoteostietokannan opetusohjelma on EUIPOn oppimisportaalissa. Pääset sinne tästä linkistä: Orphan Works Database tutorial (perustaso). Ellei sinulla vielä ole käyttäjätiliä, voit luoda sellaisen tässä. Lisätietoa tilin luomisesta saa tutustumalla “Ensimmäistä kertaa täällä?” (huomaathan, että sivulla annetaan tietoa vain englanniksi)


Sisäänkirjautumisnäytöllä voit napsauttaa kohtaa Unohditko käyttäjätunnuksesi. Kirjoita EUIPO-tilisi sähköpostiosoite ja napsauta kohtaa ”Lähetä sähköpostiviesti”. Saat käyttäjätunnuksesi sähköpostiisi.


Sisäänkirjautumisnäytöllä voit napsauttaa kohtaa Unohditko salasanasi. Kirjoita käyttäjänimesi ja napsauta ”Lähetä sähköpostiviesti”. EUIPO-tiliisi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen lähetetään viesti, joka sisältää ohjeet salasanasi palauttamista ja EUIPO-tilin aktivointia varten.


Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen information@euipo.europa.eu. Jotta voisimme tunnistaa ongelman, suosittelemme, että sisällytät viestiin käyttäjätunnuksesi ja, mikäli mahdollista, kuvakaappauksen ongelmasta tai järjestelmän antamasta virheviestistä.


Kyllä. Orpo-teostietokanta on saatavilla 24 kielellä (EU:n 23 virallista kieltä ja islanti). Voit valita haluamasi kielen vasemmassa yläkulmassa orpoteostietokannan kotisivulla.


Mene orpoteostietokannan etusivulle (Orphan Works Database) ja kohtaan edusaajaorganisaation rekisteröityminen. Kun toimitat lomakkeen, maasi kansallinen toimivaltainen viranomainen saa sähköpostiviestin. Viranomainen vahvistaa tiedon orpotietokannassa. Huomaa, että yksittäinen edunsaajaorganisaatio voi rekisteröidä useita käyttäjiä.


Kyllä. Orpoteostietokannan kotisivulla voit valita tarkennetun haun. Osiossa ”Edunsaajaorganisaation tiedot” hakuja voi tehdä edunsaajaorganisaation nimen ja maan mukaan.


Tämä tapahtuu menemällä kyseisiin tietoihin ja tekemällä muutokset oikeudenhaltijatietojen osioon (Rights holder Information). Suosittelemme käyttämään tarkennetun haun toimintoa tietokannat-osion etusivulla niiden tietojen identifioimiseksi, jotka on ajantasaistettava. Kun olet löytänyt hakemasi tiedoston tai tiedostot, muuta valitsemasi orpoteoksen tietoja (Edit Orphan Work) ja siirry oikeudenhaltijatietojen (Rights holder Information) osioon (joka on pääteosten osalta kohdan ”Orphan work detailed information” alla ja pääteokseen kuuluvien teosten osalta kohdan ”Embedded or incorporated works” alla). Päivitä oikeuden haltijan nimi edit-painikkeesta ja ruksaa kohta ”Identified and located”. Tietojen päivittämisen jälkeen kansallinen toimivaltainen viranomainen saa ilmoituksen ajantasaistetuista ja eteenpäin toimitettavista tiedoista. Lisätietoja on saatavissa orpoteostietokannan opetusohjelmaosion – Orphan Works Database Tutorial – kohdasta ”Claim a status change”.


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.