Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa


Pk yritysrahasto


 
Ideas Powered for business SME Fund on avustusohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa Euroopan unioniin sijoittautuneita pieniä ja keskisuuria yrityksiä hyödyntämään teollis- ja tekijänoikeuksiaan. Pk-yritysrahasto on Euroopan komission aloite, jonka toteutuksesta vastaa Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO). Ohjelma on käynnissä 10. tammikuuta 2022 ja 16. joulukuuta 2022 välisenä aikana.

Avustuksia on rajallisesti, ja niitä myönnetään hakujärjestyksessä.

Miksi teollis- ja tekijänoikeuksien suojaaminen on tärkeää?

Teollis- ja tekijänoikeuksien suojaaminen on välttämätöntä digitaalisella aikakaudella. Se on ainoa laillinen keino estää ainutlaatuisten ideoidesi, tuotteittesi tai palvelujesi kopioiminen tai luvaton käyttö. Teollis- ja tekijänoikeuksien suojaaminen voi koskea monenlaista omaisuutta, mukaan lukien tavaramerkkejä, malleja, patentteja, yrityskuvia, tuotteita, palveluita ja menetelmiä.

Kuka voi hakea pk-yritysrahaston avustusta?

Pk-yritysrahasto tarjoaa taloudellista tukea Euroopan unioniin sijoittautuneille pk-yrityksille. Hakemuksen toi lähettää EU:ssa toimivan pk-yrityksen omistaja, työntekijä tai yrityksen puolesta toimiva valtuutettu edustaja. Avustukset maksetaan aina suoraan pk-yritykselle.

Kuinka pk-yritysrahasto toimii:

Valitse

MAA

Pk-yritysrahasto on avustusohjelma, jonka myöntämillä arvoseteleillä voidaan korvata osittain tiettyjen palvelujen aiheuttamia kuluja. Palvelun mukaan saatavana on kahdentyyppisiä arvoseteleitä :

arvoseteli 1

1 500 €

on tarkoitettu teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelujen, tavaramerkki- ja mallimaksujen maksamiseen.

arvoseteli 2

750 €

on tarkoitettu patenttikulujen maksamiseen.

 
 
 
 
 
 


Jos haluat hakea pk-yritysrahaston avustusta, sinun on:
 1. rekisteröidyttävä, kirjauduttava sisäänpk-yritysrahaston sivulla olevalle tilillesi’ ja lähetettävä hakemuslomake.
 2. Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat ilmoituksenmyönnetystä avustuksesta ja arvosetelin (arvosetelit)*. Tämän jälkeen voit hakea teollis- ja tekijänoikeuksiin liittyvää palvelua.
 3. Jotta saat korvauksen hakemastasi teollis- ja tekijänoikeuksiin liittyvästä palvelusta, sinun on haettava korvausta jo maksamillesi palveluille pk-yritysrahaston tililläsi olevan lomakkeen avulla.
*Huomautus: Arvosetelit ovat voimassa neljä kuukautta avustuksen myöntämishetkestä, ja niiden voimassaoloaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa kahdella kuukaudella, jos pyyntö tehdään alkuperäisen neljän voimassaolokuukauden viimeisen 30 päivän aikana. Arvosetelien voimassaoloaikana voit hakea ja maksaa teollis- ja tekijänoikeuksiin liittyviä palveluja, hakea vastaavaa korvausta ja näin aktivoida arvosetelisi.

Muista käyttää arvosetelisi ennen niiden voimassaoloajan umpeutumista!

Kun olet aktivoinut arvosetelisi, voit sen käyttöönottojakson’ aikana hakea lisäpalveluja sekä lisäkorvauksia. Tämä käyttöönottojakso on:
 • arvosetelillä 1 kuusi kuukautta
 • arvosetelillä 2 12 kuukautta
Molemmissa tapauksissa sinulla on käyttöönottojakson päättymisen jälkeen ylimääräiset 30 päivää aikaa hakea korvausta.

Mitä palveluja voit hakea?

Vuonna 2022 pk-yritysrahaston avustuksilla voidaan korvata useita palveluja, jotka auttavat sinua toimeenpanemaan teollis- ja tekijänomaisuuteen liittyvää strategiaasi yrityksesi tarpeiden mukaisesti.

90 prosentin korvaus teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalveluista (IP Scan)

 • Kansallisen teollis- ja tekijänoikeusviraston nimittämän teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntijan kanssa järjestetyissä haastatteluissa selvität yhdessä asiantuntijan kanssa yritysmalliasi, tuotteitasi tai palveluitasi sekä kasvusuunnitelmiasi yrityksellesi sopivimman teollis- ja tekijänoikeusstrategian määrittämiseksi. Teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelut eivät ole oikeudellisia palveluja.

 • Arvioinnin jälkeen teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntija antaa kattavan raportin teollis- ja tekijänoikeusstrategiastasi ja ehdottaa parhaita käytäntöjä ja antaa suosituksia siitä, miten teollis- ja tekijänoikeuksiasi voidaan hallinnoida, suojata ja kehittää jatkossa.

 • Teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelussa kartoitetaan kaikki teollis- ja tekijänoikeudet (tavaramerkit, mallit, patentit, hyödyllisyysmallit, kasvilajikkeet, maantieteelliset merkinnät) sekä myös sellaiset teollis- ja tekijänoikeudet, joita ei ole rekisteröity tai ei voida rekisteröidä (esim. tekijänoikeudet, liikesalaisuudet), sekä yritysnimet ja verkkotunnukset.

 • Tarkempia tietoja teollis- ja tekijänoikeuksien IP Scan -palvelusta ja sen eduista on palvelun verkkosivulla. Saat lisätietoja pk-yritysrahaston yhteydessä tarjottavista teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalveluista  teollis- ja tekijänoikeusvirastojen verkkosivuilta.

 

Valittu alueellinen suojataso (kansallinen, alueellinen, koko EU:n laajuinen tai kansainvälinen) riippuu yrityksesi liiketoimintastrategiasta ja kasvusuunnitelmista. Jos et ole varma siitä, millaista tai millä alueellisella tasolla voimassa olevaa suojaa yritys tarvitsee, teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelu (IP Scan) tai maksuttomat teollis- ja tekijänoikeuksia koskevat neuvontapalvelut (maksuttomat palvelut) voivat auttaa päätöksen tekemisessä.

 • 75 prosentin korvaus tavaramerkki- ja mallimaksuista EU:n tasolla:
  Voit hakea 75 prosentin korvausta tavaramerkin ja/tai mallin hakemusmaksuista, lisäluokkamaksuista sekä tutkinta-, rekisteröinti-, julkaisemis- ja julkaisemisen lykkäämismaksuista EU:n tasolla. Tavaramerkit ja mallit olisi rekisteröitävä Euroopan unionin teollisoikeuksien virastossa (EUIPO:ssa) tämänkaltaisen suojan saamiseksi.

 • 75 prosentin korvaus tavaramerkki- ja mallimaksuista kansallisella ja alueellisella tasolla
  Voit hakea 75 prosentin korvausta tavaramerkin ja/tai mallin hakemusmaksuista, lisäluokkamaksuista sekä tutkinta-, rekisteröinti-, julkaisemis- ja julkaisemisen lykkäämismaksuista kansallisella ja alueellisella tasolla. Rekisteröinti on tehtävä suoraan kansallisessa teollis- ja tekijänoikeusvirastossa tai Benelux-maiden teollis- ja tekijänoikeusvirastossa (alueellisen tason suoja kattaa Belgian, Alankomaat ja Luxemburgin) tämänkaltaisen suojan saamiseksi.

 • 50 prosentin korvaus tavaramerkki- ja mallimaksuista EU:n ulkopuolella
  Voit hakea 50 prosentin korvausta tavaramerkkejä ja/tai malleja koskevien hakemusten perusmaksuista, nimeämismaksuista ja niitä seuraavista EU:n ulkopuolisista nimeämismaksuista. EU-maiden nimeämismaksuista ja ensimmäisen käsittelevän viraston perimistä käsittelymaksuista ei voi hakea korvausta. Tämänkaltaista suojaa on haettava Maailman henkisen omaisuuden järjestöltä (WIPO).

 

 • 50 prosentin korvaus patenttimaksuista kansallisella tasolla
  Voit hakea 50 prosentin korvausta patentin hakemista edeltävistä maksuista (esim. hakemuksen jättäminen, patenttiin liittyvät haut ja tutkimukset), patentin myöntämis- ja julkaisumaksuista kansallisella tasolla. Rekisteröinti on tehtävä suoraan kansallisessa patenttivirastossa.

Saat yksityiskohtaisia tietoja rajoituksista ja maksuista napsauttamalla kohtaa ehdotuspyynnöt sekä vastaavia liitteitä.

Teollis- ja tekijänoikeusvirasto tarjoaa myös omia teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalveluja, joita ei voi maksaa pk-yritysrahaston avustuksella. Lisätietoja saa napsauttamalla tätä.

Ennen hakemista:

Hakemusmenettely on yksinkertainen. Varmista, että sinulla on seuraavat asiakirjat saatavilla, kun aloitat hakemuksen tekemisen. Kyseisten asiakirjojen on oltava PDF-muodossa (fyysisten asiakirjojen PDF-muotoon skannatut versiot hyväksytään). Kaikkien toimitettujen asiakirjojen on oltava luettavia eikä niitä saa suojata salasanalla.
 
Yrityksesi tiliote ( malli), josta käyvät ilmi seuraavat tiedot: yrityksen nimi tilinhaltijana; täydellinen IBAN-numero, joka sisältää maatunnuksen ( esimerkkejä); sekä BIC/SWIFT-koodi.
 
Yrityksesi asianmukaisen kansallisen viranomaisen antama alv-todistus tai todistus kansallisesta rekisteröintinumerosta.
 
Jos pk-yrityksesi käyttää edustajan palveluja tai toimit itse pk-yrityksen edustajana, sinun on lähetettävä pk-yrityksen omistajan tai valtuutetun työntekijän allekirjoittama ‘valaehtoinen ilmoitus’ ( malli).

Luettelo maksuista ja yhteystiedoista:

Korvattavat maksut on luokiteltu alla olevassa luettelossa palveluittain ja maittain. Lisäksi siinä on EUIPOn, Maailman henkisen omaisuuden järjestön (WIPO) ja jäsenvaltioiden teollis- ja tekijänoikeusvirastojen yhteystiedot, joista saa apua pk-yritysrahastoon liittyvissä asioissa.

Tähän luetteloon on kerätty tietoa eri lähteistä, se on suuntaa-antava ja sitä voidaan muokata. Tarkista ajantasaiset tiedot alkuperäisestä lähteestä

Here you can also find a summary of the Contacts at the National IP Offices

 

Jos tarvitset apua:

Yksityiskohtaisia tietoja on Ideas Powered for business SME Fund -sivustolla kohdassa ehdotuspyyntö.

Jos sinulla on kysymyksiä, voit etsiä vastauksia kohdastausein kysytyt kysymykset tai hyödyntää verkkosivuston chat -palvelua, joka palvelee englanniksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi ja espanjaksi maanantaista perjantaihin klo 8.30–18.30 (GMT+1).

Voit myös lähettää meille sähköpostitiedustelun jollakin EU:n virallisista kielistä: information@euipo.europa.eu.

Hyödyllisiä sivustoja:

Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja