Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Menu

Edustajat

Hakijalla, jonka kotipaikka tai pääasiallinen toimipaikka tai todellinen ja toiminnassa oleva kaupallinen liike ei sijaitse Euroopan unionin alueella, on oltava hyväksytty edustaja. Edustajien luettelo on viraston verkkosivustolla.

Hakija, jonka kotipaikka tai pääasiallinen toimipaikka tai todellinen ja toiminnassa oleva kaupallinen liike sijaitsee Euroopan unionin alueella, voi joko toimia omasta puolestaan tai nimetä edustajan.

Jos edustaja on jättänyt hakemuksen virastoon jo aikaisemmin, hän on saanut EUIPOin tunnistenumeron. Jos tiedät kyseisen numeron, voit käyttää sitä pyydettäessä. Muussa tapauksessa joudut antamaan edustajasta kaikki tarvittavat tiedot. Uusi edustaja voi olla joko asianajaja tai työntekijäedustaja.

 
  • Asianajaja

    Asianajajan on täytynyt saada pätevyytensä jossakin EU:n jäsenvaltiossa. Hänellä täytyy olla oikeus toimia edustajana kyseisessä jäsenvaltiossa tavaramerkki- ja malliasioissa ja ammatillisen kotipaikan täytyy sijaita Euroopan unionissa. Asianajaja voi kuulua edustajien järjestöön, jolloin käytetään kyseisen järjestön tunnistenumeroa.

    Huomaa: Puolan lainsäädännön mukaan puolalaisia asianajajia ei voi valita edustajiksi sähköisen tavaramerkkihakemuksen tekemistä varten.

  • Työntekijäedustaja

    Kun työntekijäedustaja on suoraan hakijan palveluksessa, riittää etu- ja sukunimen ilmoittaminen. Jos hän työskentelee yrityksessä (jolla on todellinen ja toiminnassa oleva liike Euroopan unionissa), jolla on taloudellisia yhteyksiä hakijaan, on annettava tietoa kyseisten taloudellisten yhteyksien luonteesta ja ilmoitettava yrityksen nimi.

Sivu on päivitetty viimeksi 14-01-2019
Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja