Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Menu

Strategia

Kun olet päässyt näin pitkälle, olet varmasti jo huomannut, ettei yhteisömallin rekisteröintiä voi verrata autoveron maksamiseen. RCD antaa suojan luovuudellesi ja parantaa läsnäoloasi markkinoilla. Mallisi arvo ei kuitenkaan ole määrätty – sinun on itse hyödynnettävä sen tarjoamia mahdollisuuksia. Mitä enemmän panostat siihen, sitä enemmän saat takaisin.

Strategia, jonka valitset, on sinulle ainutlaatuinen. Se heijastaa laajemmin yrityksesi tavoitteita ja henkistä omaisuuttasi.

 

Julkaise mallisi

Jos olet ajatellut lykätä mallisi julkaisemista, koska haluat salata sen kilpailijoiltasi, muista, että se on julkaistava jonain päivänä, jotta voisit nauttia kaikista rekisteröinnin tuomista hyödyistä. Jos et julkaise malliasi, on kuin sitä ei olisi koskaan ollut olemassakaan.

Sinun on pyydettävä Euroopan unionin teollisoikeuksien virastoa (EUIPO) julkaisemaan mallisi viimeistään kolme kuukautta ennen kuin 30 kuukauden määräaika päättyy (ts. 27 kuukauden kuluessa hakemis- tai etuoikeuspäivästä). Voit toki tehdä sen milloin vain edellä mainitun 27 kuukauden aikana. Ilmoita julkaisemispyynnön yhteydessä, haluatko EUIPO:n julkaisevan mallisi mahdollisimman pian vai vasta lykkäysajan päättyessä. Jos et maksanut julkaisemismaksua silloin, kun teit hakemuksen, varmista, että olet maksanut sen, kun pyydät julkaisemista.

Virasto ei muistuta siitä, milloin 27 kuukauden määräaika umpeutuu. Sinun on itse huolehdittava aikarajan noudattamisesta.

Laajenna suojaasi

Henkisen omaisuuden strategiasi muuttuu vuosien varrella, ja samalla suojan tarpeesi laajenee. Ehkä haluat hakea mallillesi suojaa myös Euroopan unionin ulkopuolella.

Jos olet jo hakenut rekisteröityä yhteisömallia, voit hyötyä etuoikeudesta. Voit käyttää yhteisömallihakemustasi perustana toiselle mallihakemukselle EU:n ulkopuolella. Tehdäksesi näin sinun on haettava mallillesi suojaa toisella lainkäyttöalueella kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun olet toimittanut yhteisömallihakemuksesi. Jos etuoikeusvaatimuksesi hyväksytään, hakemuksellasi on etuoikeus muihin hakemuksiin nähden tuona kuuden kuukauden ajanjaksona.

Jotta etuoikeusvaatimuksesi hyväksyttäisiin, yhteisömallihakemuksesi on kuitenkin oltava ensimmäinen kyseisestä mallista jättämäsi hakemus.

Kun vetoat yhteisömallisi etuoikeuteen, joudut joissakin maissa todistamaan, että olet tehnyt EUIPO:on mallia koskevan hakemuksen. Joillakin lainkäyttöalueilla hyväksytään viittaus tietokantaamme, kun taas toiset vaativat virallisemman asiakirjan, jonka saat lähettämällä julkista nähtävilläoloa koskevan pyynnön. Huomaa, että jotkin maat vaativat oikeaksi todistettujen kopioiden oikeaksi vahvistamisen tai laillistamisen ennen kuin ne voivat hyväksyä kopiot etuoikeusvaatimuksen perusteeksi.

Jotkin maat vaativat, että oikeaksi todistetut jäljennökset vahvistetaan oikeiksi tai laillistetaan, ennen kuin niiden perusteella voidaan vaatia etuoikeutta kansallisessa virastossa tai niihin voidaan vedota missään muussa viranomaisessa.

Sivu on päivitetty viimeksi 27-06-2016
Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja