Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Menu

Ideas Powered for Business SME Fund on 20 miljoonan euron avustusohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa eurooppalaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä hyödyntämään teollis- ja tekijänoikeuksiaan.

Ideas Powered for Business SME Fund -rahasto saa rahoitusta Euroopan komissiolta ja Euroopan unionin teollisoikeuksien virastolta. Se on suunnattu yrityksille, jotka haluavat kehittää teollis- ja tekijänoikeuksiin liittyviä strategioitaan ja suojella näitä oikeuksia kansallisella tai alueellisella tasolla tai EU:n tasolla.

Rahastosta saa tukea teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalveluun (IP scan) ja/tai tavaramerkki- ja mallihakemusmaksuihin ja se voi auttaa tehostamaan yrityksesi liiketoimintaa.

Yksi pk-yritys voi saada korvausta enintään 1 500 euroa.

 

Liity listalle, niin saat uusimmat tiedot

Nimi
Sähköposti
Kieli
 

Kiitos!

75 %:n alennus teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalveluista
(IP scan) *

Palvelu 1

Teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntijat auttavat yrityksiä tunnistamaan teollis- ja tekijänoikeuspääoman arvon. Siitä voi olla hyötyä yrityksen IP-strategian muokkaamisessa nyt ja tulevaisuudessa.

50 %:n alennus tavaramerkkejä ja malleja
koskevien hakemusten maksuista

Palvelu 2

Kun olet päättänyt, mitä teollis- ja tekijänoikeuksia haluaisit suojata kansallisella, alueellisella ja EU:n tasolla, voit hakea 50 %:n alennusta hakemusten perusmaksuista.

 

* Ohjelmaan osallistuvat kansalliset ja alueelliset teollis- ja tekijänoikeusvirastot tarjoavat tai koordinoivat tekijänoikeuksien esianalyysipalveluja. Kyseessä ei ole lainopillinen palvelu. Ennen hakemista tarkista luettelosta, onko pk-yritysrahaston mukainen palvelu saatavilla omassa jäsenvaltiossasi.

Teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelut ovat tärkeitä yrityksesi teollis- ja tekijänoikeusstrategian kehittämisessä. Teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntijat tarkastelevat yrityksesi liiketoimintamallia, tuotteita ja/tai palveluja sekä kasvusuunnitelmia ja tukevat IP-strategian laadintaa liiketoiminnan näkökulmasta. Tämä palvelu voi auttaa päättämään, mitä teollis- ja tekijänoikeuksia kannattaa hakea ja miten voit kehittää yrityksesi IP-oikeuksien portfoliota, jos sinulla on jo rekisteröityjä oikeuksia. Se myös auttaa IP-strategian laatimisessa tulevaisuutta varten.

Voinko saada tukea?

Pk-yritysrahasto on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka ovat sijoittuneet johonkin EU:n 27 jäsenvaltiosta. Rahastolla on viisi hakujaksoa vuoden 2021 aikana. Jos yritys täyttää EU:n virallisen määritelmän pk-yritykselle, se voi saada tukea aiemmin kuvattuja palveluita varten.

Hakuajat ovat seuraavan aikataulun mukaiset:

HAKU 1
11. tammikuuta 2021
– 31. tammikuuta 2021

HAKU 2
1. maaliskuuta 2021
– 31. maaliskuuta 2021

HAKU 3
1. toukokuuta 2021
– 31. toukokuuta 2021

HAKU 4
1. heinäkuuta 2021
– 31. heinäkuuta 2021

HAKU 5
1. syyskuuta 2021
– 30. syyskuuta 2021

Viiden ilmoitetun hakuajan ulkopuolella lähetettyjä hakemuksia ei oteta huomioon. Voit tehdä yhden hakemuksen, joka koskee vain palvelua 1 tai 2, tai voit tehdä yhteisen hakemuksen molempia varten. Tuki on aina enintään 1500 euroa hakijaa kohti. Jos haet yhtä palvelua yhden hakuajan kuluessa, voit hakea toista jonkin myöhemmän hakujakson aikana. Avustukset myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksen perusteella.

Hakijan tarkistuslista

Vastauksen kaikkiin seuraaviin kysymyksiin on oltava myöntävä ennen hakemuksen tekemistä:

Kyllä Ei

Onko yrityksesi vakiintunut pieni tai keskisuuri yritys, joka on sijoittautunut Euroopan unioniin?
 
Luitko ehdotuspyynnön ennen hakemuslomakkeen täyttämistä?
 
Onko sinulla yrityksesi pankkitiedot ja tiliote (esimerkki), josta käyvät ilmi seuraavat tiedot: yrityksen nimi tilinomistajana, IBAN-numero (esimerkkejä) sekä BIC/SWIFT-koodi?
 
Onko yritykselläsi ALV-todistusta tai todistusta kansallisesta rekisterinumerosta?
 
Tiedätkö, mitä palvelua varten aiot hakea avustusta (palvelu 1/palvelu 2 tai molemmat) ehdotuspyynnön määritelmien perusteella?
 
Tiedätkö, mitä teollis- ja tekijänoikeuksia (tavaramerkkejä ja/tai malleja) aiot hakea (palvelu 2)?
 
Olethan tietoinen, että et voi hakea näitä palveluja, jos olet jo saanut kansallista tai EU:n rahoitusta samoja palveluja tai niiden osaa varten?
 

Jos voit vastata myöntävästi kaikkiin kysymyksiin, voit siirtyä täyttämään hakemuslomaketta (hakuaikojen sisällä):

Mitä ohjelma tarjoaa?

Ohjelmassa on saatavilla kahdentyyppistä palvelua, joihin liittyviä maksuja varten on mahdollista saada korvaus teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalveluista (IP scan, palvelu 1) sekä tavaramerkki- ja mallihakemusmaksuista kansallisella, alueellisella (Benelux-maat) ja EU:n tasolla (palvelu 2).

Yksi pk-yritys voi saada korvausta enintään 1 500 euroa.

75 %:n alennus teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalveluista (IP scan)

Palvelu 1

Teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelut ovat tärkeitä yrityksesi teollis- ja tekijänoikeusstrategian kehittämisessä. Teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntijat tarkastelevat yrityksesi liiketoimintamallia, tuotteita ja/tai palveluja sekä kasvusuunnitelmia ja tukevat IP-strategian laadintaa liiketoiminnan näkökulmasta. Tämä palvelu voi auttaa päättämään, mitä teollis- ja tekijänoikeuksia kannattaa hakea ja miten voit kehittää yrityksesi IP-oikeuksien portfoliota, jos sinulla on jo rekisteröityjä oikeuksia. Se myös auttaa IP-strategian laatimisessa tulevaisuutta varten.

Ohjelmaan osallistuvat kansalliset ja alueelliset teollis- ja tekijänoikeusvirastot tarjoavat tai koordinoivat tekijänoikeuksien esianalyysipalveluja. Kyseessä ei ole lainopillinen palvelu. Ennen hakemista tarkista luettelosta, onko pk-yritysrahaston mukainen palvelu saatavilla omassa jäsenvaltiossasi.

50 %:n alennus tavaramerkkejä ja malleja koskevien hakemusten perusmaksuista

Palvelu 2

Jos harkitset tavaramerkin tai mallin rekisteröimistä joko EU:n tasolla, alueellisella (Benelux-maat) tai kansallisella tasolla, tämä ohjelma voi sopia sinulle.

Voit hakea 50 %:n korvausta tavaramerkki- ja/tai mallihakemusten perusmaksuista. Suojan alueellisen laajuuden valinta määräytyy yrityksesi liiketoimintastrategian ja kasvusuunnitelman mukaan. Jos et kuitenkaan ole varma, minkälaista suojaa pitäisi hakea ja mille alueelle, teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelu (IP scan, palvelu 1), voi ohjata oikeaan suuntaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttää kansalliseen tai alueelliseen teollis- ja tekijänoikeusvirastoon ja pyytää lisätietoa.

Miten tukea haetaan?

Voit hakea tukea pk-rahastosta vain viiden määrätyn hakuajan sisällä vuonna 2021. EUIPO ei ota huomioon hakemuksia, jotka saapuvat näiden määräaikojen ulkopuolella. Hakuprosessi koostuu kolmesta helposta vaiheesta:

1

Lue ensin huolellisesti ehdotuspyyntö avustussivulla. Toimita sitten verkossa hakemuslomake ja tarvittavat asiakirjat, joiden avulla voidaan tarkistaa, että yrityksesi lukeutuu pk-yrityksiin, sekä päättää, pääseekö hakemus jatkoon. Lue tarkistuslista ennen hakemista. Hakemuksen saapuminen vahvistetaan sähköpostitse. Jos hakemus hyväksytään, saat viraston allekirjoittaman avustuspäätöksen. Pidä päätös tallessa, sillä sitä tarvitaan myöhemmin. Hylätyille hakijoille ilmoitetaan kielteisen päätöksen syistä.

2

Hae tavaramerkkiä ja/tai mallia ja/tai teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelua (IP scan) ja maksa ne 30 päivän kuluessa avustuspäätöksen vastaanottamisesta. Tavaramerkkejä ja malleja voi hakea jossakin EU:n kansallisista teollis- ja tekijänoikeusvirastoista (kansallinen taso), Benelux-maiden teollis- ja tekijänoikeusvirastosta (kattaa Belgian, Alankomaat ja Luxemburgin; alueellinen taso) tai EUIPOsta (kattaa kaikki EU:n jäsenvaltiot). Hakemuksen voi tehdä nopeasti ja helposti verkossa. Teollis- ja tekijänoikeuksien esianalyysipalvelut ovat saatavilla niissä kansallisissa virastoissa, jotka tarjoavat kyseistä palvelua (ks. luettelo jäljempänä).

3

Lopuksi, kun olet maksanut palveluista, toimita korvauspyyntö avustushakemuksessa olevan linkin kautta (kohta 1). Korvauspyynnön vastaanottaminen vahvistetaan sähköpostitse. Korvaus maksetaan kuukauden kuluessa, mikäli toimitetut tiedot ja asiakirjat hyväksytään, ja edunsaajille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse.

Jos sinulla on yhä kysymyksiä hakemuksen lähettämisprosessista, säännöistä, aikataulusta tai muista menettelyyn liittyvistä asioista, ota yhteyttä tietokeskukseemme.

On myös hyvä tietää, että julkaisemme usein kysyttyä -osiossa kaikki antamamme vastaukset hakemuksia koskeviin kysymyksiin. Kysymysten ja vastausten julkistaminen varmistaa, että kaikki hakijat saavat samat tiedot ja tulevat kohdelluiksi reilusti.

Sivu on päivitetty viimeksi 02-06-2021
Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja