Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Menu

Verkkolomake pyyntöjä varten

Tässä osiossa selitetään, miten nähtäville saamista, rekisteriin merkitsemistä, uusimista, muuntamista ja edustajan vaihtamista koskevia pyyntöjä varten tarkoitettu verkkolomake täytetään.

Verkkolomakkeisiin pääset kirjautumalla.

Verkkolomakkeisiin pääsee eri teitä:

 • User area -käyttäjäalueen ohjausnäkymän vasemmanpuolisessa valikossa olevasta online-palvelujen välilehdestä.
 • EUIPOn kotisivun online -palvelujen laatikosta.
 • eSearch plus-välineestä.

 • Verkkolomakkeen avaaminen eSearch-tietokannasta

  Avaa tarkasteltavan tavaramerkin, mallin tai kansainvälisen rekisteröinnin yksityiskohtaisten tietojen näkymä napauttamalla sen nimeä ylätunnisteen rivillä.

  Siirry Actions and communications -osioon ja valitse Euroopan unionin tavaramerkki (EUTM), rekisteröity yhteisömalli (RCD) tai kansainvälinen rekisteröinti (IR) sen mukaan, haetko tavaramerkkiä, mallia vai kansainvälistä rekisteröintiä.

  Käytä seuraavia vaihtoehtoja avataksesi verkkolomakkeen.

  • Julkinen nähtävilläolo
  • Merkitseminen
  • Uusiminen
  • Edustajan vaihtaminen
  • Muuntaminen
 • Kielet ja rekisteröintinumero

  EU-tavaramerkkejä ja rekisteröityjä yhteisömalleja koskevat pyynnöt
  Jos pyyntösi koskee Euroopan unionin tavaramerkkiä (EUTM) tai rekisteröityä yhteisömallia (RCD), joka on vielä hakuvaiheessa (ts. sitä ei vielä ole rekisteröity), sinun on käytettävä hakemuksen ensimmäistä tai toista kieltä, jonka on oltava jokin Euroopan unionin virallisista kielistä.

  Rekisteröidyt EU-tavaramerkit tai rekisteröidyt yhteisömallit
  Jos pyyntösi koskee jo rekisteröityä EU-tavaramerkkiä tai yhteisömallia, sinun on käytettävä yhtä EUIPO:n virallisista kielistä (espanja, saksa, englanti, ranska tai italia).

  Hakemus-/rekisteröintinumero
  Jokaiseen rekisteriin merkitsemistä koskevaan hakemukseen on merkittävä tekijän- tai teollisoikeuden hakemus- tai rekisteröintinumero /tarvittavat tekijän- tai teollisoikeuden hakemus- tai rekisteröintinumerot, jonka/jotka voi tuoda tai hakea asiaan liittyvästä osiosta. Rekisterimerkintöjä, jotka vaikuttavat kumpaankin teollisoikeuksien tyyppiin (EU-tavaramerkki ja rekisteröity yhteisömalli), on pyydettävä erikseen.

 • Pyytäjä

  Tunnistenumero
  Jos EUIPO on jo antanut pyytäjälle tunnistenumeron, riittää, että hän ilmoittaa tämän tunnistenumeron yhdessä haltijan/edustajan nimen kanssa.
  Muussa tapauksessa pyytäjän on ilmoitettava nimensä, osoitteensa ja kansallisuutensa/rekisteröintimaansa.

  Viite
  Henkilökohtainen viite, jota pyytäjä toivoo EUIPO:n käyttävän keskinäisessä yhteydenpidossa. Hakijan viitteessä voi olla enintään 30 latinalaisiin aakkosiin kuuluvaa kirjainta tai numeroa (a–z, A–Z, 0–9). Älä käytä välilyöntejä.

  Käytä virastolle toimittamissasi tavaramerkkiäsi koskevissa kyselyissä virallista EUIPO-tunnusta. Henkilökohtaista viitettäsi käytetään vain pyyntösi yhteydessä. Sitä ei käytetä korvaamaan pyynnössä mainittujen EU-tavaramerkkien tai yhteisömallien tunnusta.

  Pyytäjän tyyppi
  Pyynnössä on ilmoitettava, onko pyytäjä yritys (oikeushenkilö) vai luonnollinen henkilö.

  Postiosoite
  Postiosoite annetaan vain, jos se on muu kuin virallinen osoite.

 • Siirronsaaja tai oikeudensaaja

  Jos pyytäjä on siirronsaaja tai oikeudensaaja, EIKÄ sillä ole kotipaikkaa, pääasiallista toimipaikkaa tai todellista ja toiminnassa olevaa teollista tai kaupallista liikettä, joka sijaitsee Euroopan unionissa, sen on nimettävä ammattimainen edustaja edustamaan sitä EUIPO:ssa (lisää tietoa on ohjeissa: Guidelines).

 • Tavarat ja palvelut

  Jos rekisteriin merkitsemistä koskeva pyyntö koskee vain osaa kyseisen rekisteröinnin tai hakemuksen kattamista tavaroista ja palveluista, sinun on mainittava, mitkä tavarat ja palvelut haluat merkittäviksi rekisteriin.

 • Allekirjoitus

  Verkkolomake on allekirjoitettava ja allekirjoittajan (pyytäjän) nimi on ilmoitettava. Muussa tapauksessa EUIPO ei voi käsitellä pyyntöä.

  Jos alkuperäisen haltijan nimeämä edustaja nimetään myös siirronsaajan tai oikeudensaajan edustajaksi, hän voi allekirjoittaa pyynnön sekä alkuperäisen että uuden haltijan puolesta.

Sivu on päivitetty viimeksi 24-02-2018
Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja