Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Menu

Ideas Powered for Business SME Fund

Ehdotuspyyntö – GR/001/21 (Ideas Powered for Business SME Fund)

Tätä ehdotuspyyntöä tukevat Euroopan komissio ja EUIPO.

Palvelu 1 - Immateriaalioikeuksien esidiagnoosipalvelut (IP Scan): Palvelu voi auttaa päättämään, mitä immateriaalioikeuksia kannattaa hakea, kuinka voit kehittää immateriaalioikeuksien portfoliotasi, jos olet jo rekisteröinyt oikeuksia, ja kuinka strategiaa voi suunnitella jatkoa ajatellen.

Palvelu 2 - Tavaramerkki- ja mallihakemuksia koskevat maksut: Jos harkitset tavaramerkin tai mallin rekisteröintiä joko EU:ssa, alueellisesti (Benelux-maissa) tai kansallisesti.

 

Kukin pk-yritys voi saada korvausta enintään 1 500 euroa näitä palveluita tukevana avustuksena.

Tämä on Ideas Powered for Business programme at the EUIPO:n aloite, jota tukee Euroopan komissio yhdessä EU:n kansallisten ja alueellisten teollisoikeuksien virastojen kanssa.

Sivulta voit

 

Ehdotuspyyntö

Suosittelemme vahvasti, että luet viralliset tiedot ehdotuspyynnöstä ennen kuin lähetät hakulomakkeen. Voit ladata sen alla olevasta laatikosta. Muistathan, että voidaksesi hakea tukea, yrityksesi tulee vastata pienen tai keskisuuren yrityksen virallista määritelmää.

Katso Euroopan komission Käyttöopas, pk-yrityksen määritelmä (saatavissa kaikilla EU:n kielillä) saadaksesi varmuuden.

 

Download PDF

Ota huomioon, että englanninkielinen versio katsotaan viralliseksi tietolähteeksi. Jos käännettyjen versioiden ja englanninkielisen version välillä on ristiriitaa, jälkimmäinen menee etusijalle


Suosittelemme myös, että tutustut alla oleviin asiakirjoihin ennen kuin haet avustusta pk-yritysrahastosta ja aloitat hakuprosessin:

 

Kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus Näytä Piilota

Tällä vakuutuksella varmistetaan, että kaikki edunsaajat noudattavat sääntöjä eivätkä ole tilanteessa, jossa EU-rahoituksen saaminen voitaisiin evätä (esim. konkurssi).

Download PDF

 

Luettelo kiinteistä summista/maksuista EU-maittain kummallekin palvelulle Näytä Piilota

Luettelossa saattaa olla vaihtelua tapauskohtaisesti. Kaikki luetteloon tehdyt päivitykset ilmoitetaan tässä, joten on hyvin tärkeää, että hakijat tarkistavat sen säännöllisesti.

Download PDF

 

Avustuspäätöksen malli Näytä Piilota

Virasto tekee päätöksen avustuksista, ja sitä koskeva malli annetaan hakijalle tiedoksi.

Download PDF

 

 

Jos aiot antaa hakemuksen jättämisen edustajasi (kolmannen henkilön) tehtäväksi, suosittelemme, että lataat annettavaa vakuutusta koskevan lomakkeen nyt, täytät ja allekirjoitat sen ja toimitat sen sitten edustajallesi, jotta hän voi ladata vakuutuksen järjestelmään hakemuksen yhteydessä ja lähettää sen puolestasi virastolle.

 

Kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus – hakijan puolesta toimivat edustajatNäytäPiilota

Edustaja: Jokin kolmas osapuoli, joko luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, jonka pk-yritys on asianmukaisesti valtuuttanut edustamaan sitä menettelyssä ja joka täyttää sähköisen lomakkeen ja toimittaa sen hakijan puolesta.

Lataa PDF-tiedosto

 

 


Aikataulu ja säännöt

Voit hakea avustusta vain hakuajan aikana sähköisellä hakemuslomakkeella (eForm). Hakemuksia, jotka on tehty kunkin viiden annetun ajanjakson ulkopuolella ei oteta huomioon.

 

  HAKUAIKA 1 HAKUAIKA 2 HAKUAIKA 3 HAKUAIKA 4 HAKUAIKA 5
Kussakin vaiheessa käytettävissä olevien määrärahojen määrä PÄÄTTYNYT PÄÄTTYNYT 4 000 000 4 000 000 4 000 000
Hakuajan alku 11.1.2021 1.3.2021 1.5.2021 1.7.2021 1.9.2021
Hakemusten jättämisen määräaika 31.1.2021 31.3.2021 31.5.2021 31.7.2021 30.9.2021

Hakijoille ilmoitetaan tuloksista kirjallisesti, ja he saavat ilmoituksen avustuspäätöksestä, jos tukea myönnetään

Helmikuu – maaliskuu 2021 Huhtikuu – toukokuu 2021 Kesäkuu – heinäkuu 2021 Elokuu – syyskuu 2021 Lokakuu – marraskuu 2021

 

Kuten ehdotuspyynnön 1.5 osiossa ilmoitettiin, kullekin hakujaksolle on määritetty ohjeellinen budjetti. Jos kaikkia varoja ei käytetä tietyn hakujakson kuluessa, ylijääneet varat voidaan siirtää käytettäväksi myöhemmillä hakujaksoilla.

Koska hakujaksolle 1 määritettyä ohjeellista budjettia ei käytetty avustuksiin kokonaisuudessaan, hakujakson 2 ohjeellista budjettia on korotettu 6 miljoonaan euroon.


Jos hakujakson ennakoitu budjetti käytetään ennen määräaikaa, haku voi päättyä tässä ilmoitettuja aikoja aiemmin. Pidämme tämän taulukon ajan tasalla ilmoittaaksemme muutoksista ja suosittelemme tietojen tarkastamista säännöllisesti.

 

TÄRKEÄÄ TIETOA: Covid-19 Alustavia aikatauluja ja alustavia talousarvioita saatetaan tarkistaa covid-19-pandemiaan liittyvän tilanteen niin vaatiessa.

 

Hakemuksen jättämistä koskevat säännöt

Voit tehdä vain yhden hakemuksen kutakin hakua kohti palvelua 1 varten (immateriaalioikeuksien esidiagnoosipalvelut) tai palvelua 2 varten (tavaramerkin ja/tai mallin rekisteröinti) tai niiden yhdistelmää varten.

Jos saat palvelun yhdestä hakuikkunasta ja haluat hakea toista palvelua seuraavan hakuajan alkaessa, et voi hakea samaa palvelua uudelleen. Joten jos vastaanotit palvelun 1 aiemmin, voit hakea vain palvelua 2. Et voi hakea samaa palvelua kahdesti.

Jos yhden haun aikana jättämäsi hakemus hylätään, voit jättää toisen hakemuksen, kun hakuaika alkaa. Mutta jos lähetät enemmän kuin yhden hakemuksen hakuajan aikana, otamme huomioon ainoastaan hakemuksesi ensimmäisen version. Kaikki muut lähettämäsi versiot katsotaan automaattisesti hylätyiksi.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Jos sinulla on yhä kysymyksiä hakemuksen lähettämisprosessista, säännöistä, aikataulusta tai muista menettelyyn liittyvistä asioista, ota yhteyttä tietokeskukseemme.

On myös hyvä tietää, että julkaisemme usein kysyttyä -osiossa kaikki antamamme vastaukset hakemuksia koskeviin kysymyksiin. Kysymysten ja vastausten julkistaminen varmistaa, että kaikki hakijat saavat samat tiedot ja tulevat kohdelluiksi reilusti.

 

Hakeminen

Suosittelemme vahvasti, että hakijat eivät odottaisi viime hetkeen saakka ennen lomakkeensa lähettämistä, koska ensimmäiseksi vastaanotetut hakemukset asetetaan etusijalle.

 

  

 

 

Tulokset, ilmoitukset ja tietoa maksun pyytämisestä

Saat ilmoituksen arviointiprosessin tuloksista hakuaikakohtaisen etuuspäätöksen hyväksymisen jälkeen.

Virallinen ilmoitus päätöksestämme lähetetään sähköpostitse lomakkeessa mainituille yhteyshenkilöille. Siksi yhteyshenkilön/henkilöiden oikean sähköpostiosoitteen/osoitteiden antaminen on vastuullasi.

  • Jos hakemuksesi on hylätty, kielteisen päätöksemme syyt ilmoitetaan saamassasi sähköposti-ilmoituksessa.
  • Jos hakemuksesi on hyväksytty, saat vahvistuksen myönteisestä päätöksestä sekä liitteen, joka sisältää avustuspäätöksen, jonka EUIPO on asianmukaisesti allekirjoittanut.

Jos saat myönteisen päätöksen, yrityksestä tulee menettelyn (pk-yritysrahasto) edunsaaja. Myönteinen päätös tulee voimaan sinä päivänä, jona ilmoitamme asiasta, ja siinä ilmoitetaan kaikki menettelyn mukaiset velvoitteesi.


Myönteisen päätöksen ilmoituspäivästä lähtien voit hakea seuraavia ja maksua seuraavista:

  • Immateriaalioikeuksien esidiagnoosipalvelut (IP Scan), joita on saa tätä palvelua tarjoavista kansallisista virastoista
  • Tavaramerkit ja mallit yhdestä EU:n kansallisista immateriaalioikeusvirastoista (kansallinen taso), Benelux-maiden immateriaalioikeusvirastosta (kattaa Belgian, Alankomaat ja Luxemburgin; alueellinen taso) tai EUIPO:lta (kattaa kaikki EU:n jäsenvaltiot).

 

Maksun pyytäminen EUIPO:lta

Kun palvelu(t) on toteutettu, edunsaajien on lähetettävä sähköinen pyyntö maksulomakkeesta käyttäen avustuspäätöksessä olevaa linkkiä.

Maksu, jonka maksamisen edellytyksenä on se, että osana pyyntöä lähetetyt tiedot ja dokumentaatio hyväksytään, suoritetaan yhden kuukauden sisällä ja edunsaajille ilmoitetaan tästä sähköpostitse.

 

Hakijoiden tarkistuslista

Varmista ennen hakemuksen jättämistä, että pystyt vastaamaan “kyllä” jokaiseen seuraavista kysymyksistä:

Kyllä Ei

Onko yrityksesi Euroopan Unionin alueelle sijoittautunut ja laillisesti toimiva pieni tai keskisuuri yritys?
 
Oletko lukenut ehdotuspyynnön ennen hakemuslomakkeen täyttämistä?
 
Tiedätkö yrityksesi pankkitiedot ja onko sinulla tiliote (mallikappale), josta löytyvät seuraavat tiedot: yrityksen nimi tilinomistajana; IBAN-numero (esimerkkejä); ja BIC/SWIFT-koodi?
 
Onko sinulla yrityksesi ALV-todistusta?
 
Tiedätkö, mitä palvelua/palveluita aiot hakea (palvelu 1/palvelu 2 tai molempia), kuten ehdotuspyynnössä esitettiin?
 
Tiedätkö, mitä teollis- ja tekijänoikeuksia (tavaramerkkejä ja/tai malleja) aiot hakea (palvelu 2)?
 
Ymmärrätkö, että et voi pyytää näitä palveluita, jos olet jo saanut kansallista tai EU:n rahoitusta samoihin palveluihin tai niiden osille?
 

Jos pystyt vastaamaan ”kyllä” kaikkiin näihin kysymyksiin, jatka hakulomakkeeseen (hakuaikojen sisällä):

Sivu on päivitetty viimeksi 26-03-2021
Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja